Luna iulie, lunã de foc pentru bugetarii vasluieni: vor fi disponibilizãri în aparatul bugetar?

0

CALCULE… Ceea ce se petrece acum în societatea româneascã, discutiile care se poartã pe tema reducerii cheltuielilor bugetare, care ar putea include si concedieri si reducerea veniturilor lunare ale bugetarilor prin diminuarea anumitor indemnizatii suplimentare salariilor, au la bazã un document asumat de Guvernul României în fata Comisiei Europene, cu termen rectificarea bugetarã din luna iulie. Programul de convergentã 2019 – 2022, publicat pe site-ul Comisiei Europene, aratã cã încã din luna octombrie a anului trecut Guvernul si ministerele au cãutat solutii „pentru reducerea cheltuielilor pentru fiecare minister în parte”, analiza cheltuielilor administratiei publice continuând din luna martie pânã în prezent.

Astfel, au fost identificate 40 de mãsuri de eficientizare, printre care reorganizare si descentralizare, reducerea cheltuielilor publice, cu deplasãrile în strãinãtate, cu utilitãtile, cu parcul auto, renuntarea la documente pe suport hârtie, cresterea veniturilor si consolidarea activitãtilor pentru atragerea de fonduri europene. Termenul de finalizare a analizei, care va fi transpusã într-un act normativ, este luna iulie 2019, când „mãsurile identificate pentru reducerea cheltuielilor vor fi implementate cu ocazia primei rectificãri bugetare din acest an”. Ministrul Finantelor a fãcut o serie de afirmatii, care lasã de înteles faptul cã ar putea începe, din iulie, diminuãri ale diferitelor indemnizatii suplimentare pe care le primesc acestia. În cazul în care ministerele nu se pot încadra în bugetul alocat pentru întregul an, ministrii vor fi amendati cu 100.000 lei, se aratã într-un document de la Guvern. „Fiecare ministru în parte are obligatia legalã sã-si gestioneze bugetul pe care l-a primit la momentul la care Parlamentul l-a adoptat. Nu s-a întâmplat absolut nimic de la acel moment pânã azi. Nu a tãiat nimeni niciun fel de bani”, spune ministrul Teodorovici, sugerând cã pot fi tãiate „sporurile de antenã sau sporurile de praf ” pe care unii angajati din ministere le încaseazã. „Practica anilor trecuti aratã cã se fãceau angajãri, chiar si peste banii alocati. De asta noi am pus în Ordonanta 114 de anul trecut o obligatie pentru fiecare ministru în parte sã se încadreze în bugetele alocate si în cazul în care nu o face chiar sã aibã si o amendã pânã la 100.000 de lei “, a explicat Teodorovici, adãugând cã si cheltuielile cu deplasãrile externe vor fi reduse, dar si numãrul de angajati.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/luna-iulie-luna-de-foc-pentru-bugetarii-vasluieni-vor-fi-disponibilizari-in-aparatul-bugetar

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.