Sefa de promotie de la LMK: “voi rãmâne în tarã, însã ceva din mine îmi sopteste sã plec când va veni timpul”

0

CEA MAI BUNÃ… Ioana Dobrovolschi este singura elevã de clasa a XII-a, din Vaslui, care a reusit anul acesta sã termine liceul cu media 10. Este sefã de promotie a Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” si o artistã în adevãratul sens al cuvântului. Pasionatã de desen si picturã, Ioana îsi doreste sã urmeze, dupã ce va da Bac-ul, Facultatea de Arhitecturã din Bucuresti sau Iasi. “E un drum lung de parcurs pe care mi-l asum”, spune tânãra, hotãrâtã sã-si înceapã calea spre succes.

“Poate cã o sã plecãm în alt oras sau în altã tarã, dar o parte din noi va rãmâne aici, mã refer la o parte din noi care înseamnã familie, o parte din noi care obisnuia sã se întoarcã în fiecare zi dupã terminarea orelor de curs în locuinta cãreia îi spunem acasã, o parte din noi care înseamnã liceanul care învãtat la LMK si nu numai. Le multumesc tuturor celor care m-au format si ne-au format”. Sunt cuvintele Ioanei Dobrovolschi, unul dintre sefii de promotie ai liceelor vasluiene, rostite în fata profesorilor, a colegilor si a rudelor acestora, zilele trecute, de Ziua Absolventului. Asemenea celor de dinaintea ei, îsi va continua studiile într-un alt oras, si îsi va construi o carierã, dar va reveni mereu cu drag în Vaslui, pentru cã aici e acasã.

“Desenul si pictura îmi bucurã inima”

Despre cei patru ani petrecuti într-un liceu de elitã, Ioana spune cã au reprezentat o experientã esentialã. “Au fost ani esentiali pentru mine, înveti multe dacã alegi sã vezi lucrurile în acest fel. De la fiecare materie am învãtat câte ceva, nu pot sã mã pronunt în legãturã cu o materie preferatã si nici cu una mai grea. Dacã pãtrunzi mai adânc, realizezi cã niciuna nu e cu adevãrat usoarã. Sunt pregãtitã sã termin de învãtat. Nu am emotii, se va instala frica si nu e bine”, spune tânãra pasionatã de artã. “Personal, fac distinctia între hobby, care presupune o activitate fãcutã în scopul ocupãrii timpului liber si pasiune, care e în definitiv o parte din tine si aduce o extraordinarã implicare emotionalã. Arta e pasiunea mea, desenul si pictura îmi bucurã inima si mã linistesc enorm atunci când îmi fac timp pentru ele. Ca hobby-uri pot spune cã îmi place fotografia, îmi plac si plimbãrile lungi pe jos si cãlãtoriile”, adãugã aceasta.

“Vreau sã fiu cineva care î s i face treaba cât m ai bine posibil”

Constientã de talentul sãu, Ioana va urma o facultate ce îi va pune în valoare abilitãtile. “Din toamnã, vreau sã urmez Facultatea de Arhitecturã. E un drum lung de parcurs pe care mi-l asum. Arhitectura e ceva diferit de ce primesti ca rãspuns de la tinerii care terminã a XII-a. Eu iau în considerare faptul cã pot sã imi folosesc mainile într-un mod care îmi permite sa aleg o meserie ce presupune acest lucru. În perioada facultãtii probabil cã voi rãmâne în tarã, însã ceva din mine îmi sopteste sã plec când va veni timpul si dacã va veni. Dupã ce voi termina studiile în domeniul Arhitecturii, bineînteles cã voi activa în conformitate cu ce voi fi studiat. Nu-mi place sã folosesc denumirea de “vis”, însã vreau sã fiu cineva care îsi face treaba cât mai bine posibil si care trãieste împãcatã cu ea însãsi. Nu am un model în viatã, însã am niste fiinte minunate care mã ajutã, mã învatã si la care tin enorm. Prefer sã nu le spun pe nume, dar bineînteles ca sunt persoanele cele mai apropiate. Mi-am dat seama de cât de mult înseamnã pentru mine în momentul în care aveau ocazia sã plece si nu au facut-o. De aia e nemaipomenit pentru mine faptul cã ei existã. Si le multumesc pentru tot”, conchide Ioana.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/sefa-de-promotie-de-la-lmk-voi-ramane-in-tara-insa-ceva-din-mine-imi-sopteste-sa-plec-cand-va-veni-timpul

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.