Deputatul Daniel Olteanu (ALDE)꞉ „USR si PNL au votat împotriva dublãrii alocatiilor pentru copii si împotriva Autostrãzii Tisita – Albita”

0

SCANDAL… Tãieri de venituri, anulãri ale unor facilitãti si disponibilizãri. Este ceea ce îi asteaptã pe români din partea actualei Opozitii, avertizeazã Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE la Camera Deputatilor. Olteanu sustine cã modul în care cîstigãtorii alegerilor europarlamentare îsi gestioneazã rezultatul este dovada lipsei de responsabilitate si a unui „program de guvernare bazat pe ambitii personale, nu pe analize, studii de impact si realitãti”. Un astfel de program de guvernare, afirmã deputatul ALDE, este total opus celui care se implementeazã în prezent si care duce la crestere economicã si cresterea nivelului de trai pentru fiecare român. În contextul declaratiilor recente ale unui lider al Opozitiei, cu privire la eliminarea scutirii de impozit pe venit în domeniul IT, Daniel Olteanu subliniazã cã mãsuri de acest fel trebuie sã vinã doar în urma unor analize complexe, care sã arate dacã facilitãtile si-au atins scopul, în ce mãsurã mai sunt necesare si care ar fi impactul eliminãrii lor.

În caz contrar, spune Olteanu, existã riscul ca practicile din anii 2008-2012, care au generat drame familiale si sociale, sã fie reînviate. În cadrul unei declaratii în plenul Parlamentului, deputatul Daniel Olteanu a propus o analizã la nivelul coalitiei de guvernare, care sã indice sectoarele de activitate unde e necesarã sustinerea statului si acordarea de facilitãti pentru o anumitã perioadã, cum s-a întâmplat în domeniul constructiilor. Olteanu atrage atentia cã mãsurile sunt obligatorii mai ales în acele sectoare în care discriminarea pozitivã duce la venituri „neimpozitate” sau „speciale”, care destabilizeazã bugetul de stat.

„Vedem ce ne asteaptã în cazul în care câstigãtorii ar ajunge la guvernare”

„Sã tãiem de aici, sã tãiem de dincolo, sã anulãm facilitãti, sã dãm afarã” – acesta este programul de guvernare care ne asteaptã din partea actualei Opozitii – cel putin a acelei jumãtãti de Opozitie care vrea sã vinã acum la putere – un program bazat pe ambitii personale, nu pe analize, pe studii de impact, pe realitãti. A fi responsabil nu înseamnã a-ti propune sã elimini, de exemplu, facilitãtile pentru sectorul IT, ci înseamnã a face o analizã care sã ne spunã dacã aceste facilitãti si-au atins scopul, dacã mai sunt necesare si în ce mãsurã, înseamnã a evalua impactul eliminãrii lor si abia apoi a lua o decizie. Da, cred cã e necesarã o astfel de analizã în cadrul coalitiei de guvernare, prin care sã vedem ce sectoare au nevoie de un impuls din partea statului sau de sustinere pentru o perioadã, asa cum au fost evaluãrile în sectorul constructiilor, iar pânã la o decizie finalã sã subliniem cã punctele de vedere reprezintã opinii personale si atât”, a declarat Daniel Olteanu. Deputatul ALDE a mentionat cã reprezentantii USR si PNL si-au arãtat adevãratele intentii de guvernare atunci când au votat împotriva dublãrii alocatiilor pentru copii si împotriva tuturor proiectelor de infrastructurã ale judetului Vaslui, incluzând aici si Autostrada Tisita-Albita.

Crestere economicã, nu mãsuri de austeritate: „Nu trebuie sã ajungem la sinucideri!”

„Ca parlamentar, punctul meu de vedere este cã nu trebuie sã reînviem practicile din perioada 2008-2012, în care unele mãsuri au generat drame familiale si sociale, ajungându-se pânã la sinucideri. Aceastã majoritate de acum implementeazã un program care duce la crestere economicã si crestere a nivelului de trai, si asa trebuie sã rãmânã pentru fiecare român. În ce mã priveste, sunt pentru reducerea gradualã a aparatului bugetar, dar fãrã disponibilizãri, prin blocarea partialã a angajãrilor si prin redistribuirea personalului între si în cadrul institutiilor unde existã aceastã necesitate. Vreau sã se stie faptul cã numãrul vasluienilor beneficiari ai ajutorului social a coborât pânã la 8.000 de persoane si scade lunar cu aproximativ 100, ceea ce aratã cã discutia despre risipa din aceastã zonã a asistentei sociale trebuie sã înceteze. Nu acest numãr redus de oameni sãrmani destabilizeazã bugetul de stat, ci acele sectoare în care discriminarea pozitivã duce la venituri „neimpozitate” sau „speciale”, spuneti-le cum vreti, de mii de euro pe lunã, iar aici da, sunt de acord cã e nevoie de analize si de mãsuri. Întotdeauna am cerut în primul rând investitii pentru zonele sãrace, nu ajutoare sociale, si îmi mentin punctul de vedere. Reprezentantii USR si PNL si-au arãtat intentiile nu prin amenintãrile de acum, ci prin fapte concrete. Mã refer aici la votul dat Legii bugetului, unde au votat nu doar împotriva dublãrii alocatiilor pentru copii, ci si împotriva proiectului Autostrãzii Tisita-Albita si împotriva tuturor proiectelor de infrastructurã ale judetului Vaslui”, a spus Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputatilor.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/deputatul-daniel-olteanu-alde%ea%9e%89-%e2%80%9eusr-si-pnl-au-votat-impotriva-dublarii-alocatiilor-pentru-copii-si-impotriva-autostrazii-tisita-albita%e2%80%9d

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.