Un sef de institutie publica, suparat ca in realitate votul nu este secret!

0

INDIGNARE… Nemultumire in randul alegatorilor vasluieni, care au sesizat un lucru, pe care organizatorii acestui scrutin nu l-au luat in calcul. Este vorba despre dreptul votantilor de a beneficia de confidentialitatea exprimarii optiunii electorale. Concret, prin refuzul buletinelor de la Referendum, toti cei prezenti in sectia de votare au putut sti cam care sunt optiunile electorale ale fiecarui votant. Chiar un sef de instituitie publica din judetul Vaslui s-a declarat indignat de aceasta situatie, spunand ca deja s-a ales cu niste priviri urate din partea unor membre ale comisiei, in momentul in care a spus ca refuza buletinele pentru Referendum. Si la Husi au fost alegatori nemultumiti de aceasta situatie.

“Cand am intrat in sectia de votare, sigur ca erau mai multe persoane cunoscute. In comisie era chiar o vecina de-a mea. Eu am spus ca refuz buletinele de la Referendum si in acel moment cateva dintre persoanele din comisie s-au uitat urat la mine, au inceput sa isi dea coate. Inclusiv vecina mea mi-a aruncat o privire mustratoare, semn ca stie ce optiune electorala am. Si credeti dumneavoastra ca este in regula treaba asta? E in regula ca eu, si oricare cetatean, sa ne dezvaluim, in procent de aproape 100% preferinta electorala, optiunea noastra de vot? E bine asa, ca sa stie toata lumea ce avem noi de gand sa votam, pana sa intram in cabina? Pentru ca situatia ne-a obligat la treaba asta. Era clar, la mintea oricui, ca cine refuza buletinele de la Referendum voteaza cu PSD – ALDE si cei care il iau, sunt cu PNL- USR. Dar acum intreb si eu: unde imi mai este mie garantata confidentialitatea votului? Caci legea asa spune. Nimeni nu trebuie sa stie ce votez eu. E jenant ca s-a intamplat asa. Si ca alegatorul este expus in felul acesta, pentru optiunea lui, care trebuia sa fie CONFIDENTIALA! Cu majuscule, va rog, sa puneti, ca poate asa vad si altii, decidenti, macar pentru viitor”, a spus vasluianul.7

“Nu iau buletine la Referendum. Daca presedintele nu a inteles ce voia sa intrebe, eu, nici atat”

Si la Husi s-a intamplat o situatie similara. Un cetatean a mers sa voteze la una din sectiile din cartierul Corni, iar acolo a trait o experienta similara. “Erau mai multe doamne in comisie. Una m-a intrebat daca vreau si buletine pentru alegeri europarlamentare si pentru Referendum. I-am spus sa imi dea doar pentru “europarlamentare”. Cineva m-a intrebat de ce, iar eu am spus ca, din cate s-a vazut, nici presedintele nu a inteles intrebarile, apoi eu, cu atat mai putin inteleg ce vrea dansul sa intrebe acolo. In acel moment, membrele comisiei s-au impartit: unele au inceput sa rada asa, complice, iar altele s-au uitat urat, pana am plecat. Toate au inteles cam cu cine votez eu, iar treaba asta nu prea e corecta”, a spus alegatorul din Husi.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/un-sef-de-institutie-publica-suparat-ca-in-realitate-votul-nu-este-secret

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.