„Rugby de la mic la mare” la Bârlad (FOTO)

0

TURNEUL CORTURILOR….Sub motto-ul „Rugby de la mic la mare”, Departamentul Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federatiei Române de Rugby (FRR) a organizat pe 18 mai, editia a III-a a proiectului „Turneul corturilor”, desfãsurat pânã acum la nivelul Moldovei. În premierã, anul acesta a fost adãugatã si Dobrogea, dar echipa din Constanta nu a putut participa. Competitia sportivã are loc în afara calendarului oficial al FRR si se adreseazã echipelor de mini-rugby si celor de old boys, ca si în 2017 si 2018, Bârladul fiind primul oras gazdã. Pe 18 mai, pe stadionul „Rulmentul” s-au disputat partidele de rugby la categoriile U8, U10 si U12 si la veterani. Turneul a fost câstigat de rugby-stii din Focsani. Echipele de old boys (veterani) din Italia si Republica Moldova au primit premii speciale de la edilul orasului gazdã al Turneului Corturilor, Bârlad.

Pe 18 mai, de dimineatã, stadionul Rulmentul s-a umplut de sportivi, de la 7 ani pânã la 60 de ani. În cadrul „Turneului Cortului”, aflat la a treia editie, Bârladul a „deschis” turneul, fiind gazda a peste 100 de rugby-sti. Dimineatã s-au întrecut cei mici, la U 8 (sub opt ani) si U 10 (între 9 si 10 ani), în spetã echipele de mini-rugby din Suceava, Focsani, Iasi, Tecuci, comuna Tanacu, Pascani si Galati, precum si micutii legitimati la Clubul Sportiv Scolar Bârlad. De asemenea, au participat si sportivi din localitatea Ciorãscu, Republica Moldova. Dupã mini rugbystii care au fost deliciosi si bãtãiosi, în a douã parte a zilei au jucat echipe de old boys (veterani): „Dacii liberi” – Iasi, „Prietenii rugbiului din Bucovina” – Suceava, „Fiii Vrancioaiei” – Focsani, „Zimbrii” – Tecuci, „Old Avezzano Rugby” – Italia si „Old Balls” – Bârlad. Sportivii din echipele mentionate si-au încheiat activitatea de jucãtori profesionisti si s-au grupat în asociatii de veterani ai sportului cu balonul oval. La final a avut loc festivitatea de premiere, la care a luat parte si primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros. Turneul a fost câstigat de echipa „Fii Vrâncioaiei” din Focsani.

„Proiectul îsi propune cresterea numãrului de practicanti si a competitiilor de minirugby în Moldova, promovarea intensã a valorilor jocului de rugby (disciplinã, respect, integritate, solidaritate, pasiune), socializarea între echipele de old boys si cele de minirugby, pãstrarea spiritului traditional moldovenesc în organizarea turneelor. Ca si la primele douã editii ale proiectului, <> va poposi si în acest an la Iasi, Suceava, Focsani, Tecuci si, în premierã, si la Constanta, însã deocamdatã nu au fost stabilite cu exactitate datele în care se vor desfãsura urmãtoarele competitii. Organizatorii sunt Asociatiile Judetene de Rugby Vaslui, Iasi, Suceava, Vrancea si Constanta, în colaborare cu echipe din orasele gazdã si diversi sponsori.>>, a precizat organizatorul activitãtii Valentin Cotoranu.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/%e2%80%9erugby-de-la-mic-la-mare-la-barlad-foto

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.