Medicii de la Urgente care tin bolnavii în sala de asteptare, fãrã a avea cod rosu, vor fi amendati

0

AVERTIZARE… Vremea când bolnavii erau batjocura cadrelor medicale, care îi tineau cu orele în sãlile de asteptare, pare sã se apropie de sfârsit. Asta dupã ce ministrul Sãnãtãtii a afirmat cã în curând vor începe sã fie date amenzi “substantiale” acolo unde nu se respectã timpii de asteptare. “Cine îsi va permite sã tinã pacientul în sala de asteptare fãrã sã aibã cod rosu înãuntru va plãti o amendã substantialã”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sãnãtãtii a afirmat cã va continua sã facã vizite inopinate în spitalele din tarã, în special la cele care au foarte multe reclamatii. “ Eu îmi aleg aceste spitale în functie de reclamatii. Vã imaginati cã în momentul în care ai 62 de reclamatii de la un spital începi sã-ti pui anumite semne de întrebare. Adicã nu or fi toti nebuni cei care reclama. Deci sunt probleme si merg în functie de numãrul de reclamatii. Pot sã vã spun cã marea majoritate a reclamatiilor sunt legate de conditiile igienico-sanitare, de pãstrare a igienei. Mi se scriu reclamatii de genul: când veniti dumneavoastrã se face curãtenie, dar eu pot sã spun cã sunt si manager si femeie si vãd dacã s-a fãcut curãtenie astãzi sau dacã se pãstreazã” a precizat Sorina Pintea. Aceasta a tinut sã le atragã atentia cadrelor medicale care lucreazã în compartimentele de primiri-urgente ale spitalelor cã în curând se vor da amenzi pentru cei care nu respectã timpii de asteptare. “Existã un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de altã parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate si amenzi. Actul normativ va intra în vigoare la expirarea perioadei de transparentã si atunci, cine îsi permite sã tinã pacientul în sala de asteptare fãrã sã aibã cod rosu înãuntru va plãti o amendã substantialã”, a mai spus ministrul.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/medicii-de-la-urgente-care-tin-bolnavii-in-sala-de-asteptare-fara-a-avea-cod-rosu-vor-fi-amendati

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here