Vouchere pentru vasluienii care vor electrocasnice noi

0

SPRIJIN… Vesti bune pentru vasluienii care îsi doresc electrocasnice noi, dar nu au bani. La sfârsitul acestei luni, va începe Programul Rabla pentru electrocasnice prin care se oferã stimulente financiare în valoare totalã de 40 milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi cu consum redus de energie. Valoarea voucherelor a fost stabilitã si variazã de la 200 de lei, pentru o masinã de spãlat rufe cu eficientã energeticã AÂÂ, la 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice.

În acest an, persoanele fizice vor putea achizitiona, prin Programul “Rabla pentru electrocasnice”, pe lângã masini de spãlat rufe, frigidere si aparate de aer conditionat, categorii aprobate în editia precedentã, si masini de spãlat vase si televizoare, se aratã în proiectul de Ordin privind modificarea si completarea Ghidului de finantare al acestui program, publicat de Ministerul Mediului. “Succesul foarte mare al editiei din 2018 ne-a determinat sã dublãm bugetul programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publicã, operãm modificãrile în platforma electronicã, pentru cã dorim sã lansãm programul cât mai repede, în sãptãmânile urmãtoare”, a precizat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. Potrivit acesteia, finantarea se va acorda sub formã de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic. Astfel, se vor acorda 200 de lei pentru masini de spãlat rufe cu eficienta energeticã AÂÂ, 300 lei pentru masini de spãlat rufe cu eficienta energeticã AÂÂÂ, 300 lei pentru masini de spãlat vase cu eficienta energeticã AÂÂ, 400 lei pentru masini de spãlat vase cu eficienta energeticã AÂÂÂ, 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energeticã la rãcire (AÂÂÂ/ AÂÂ), 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lãzi frigorifice/congelatoare cu eficienta energeticã AÂÂ, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lãzi frigorifice/congelatoare cu eficienta energeticã AÂÂÂ.

Cum veti putea intra în posesia voucherelor?

Înscrierea la “Rabla pentru electrocasnice”, va începe la sfârsitul lunii mai, informeazã Ministerul Mediului. Pentru a beneficia de finantare, cetãtenii doritori trebuie sã acceseze aplicatia electronicã de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, la adresa afm.ro, si sã urmeze pasii de înscriere în program, pânã la completarea cu succes a acestora. Ulterior, solicitantii se vor prezenta la unul dintre comerciantii validati, de unde vor achizitiona echipamentul dorit. Suma finantatã se scade de cãtre comerciant din valoarea totalã a facturii echipamentelor achizitionate prin program (TVA inclus), iar diferenta va fi suportatã de cãtre persoana fizicã, din surse financiare proprii.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/vouchere-pentru-vasluienii-care-vor-electrocasnice-noi

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here