Ultimele pregãtiri pentru sfintirea capelei de la DGASPC, episcopii din toatã Europa vor fi cazati la Vaslui

0

PREGÃTIRI… În curtea Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui se fac, în aceste zile, ultimele pregãtiri pentru a întâmpina asa cum se cuvine înaltele fete bisericesti care vor participa la sfintirea capelei din cadrul institutiei. “Noi am fi dorit ca Prea-Sfintitul Pãrinte Ignatie sã facã sfintirea, fãrã sã facem multã vâlvã. Dar, Prea-Sfintia Sa ne-a spus cã va invita la Vaslui si episcopi din România si Europa, membri ai Sfântului Sinod, care ne vor onora cu prezenta lor pe 16 mai. Suntem mândri si fericiti cã putem gãzdui atât de multe personalitãti din conducerea Bisericii Ortodoxe si asteptãm credinciosi din tot judetul sã fie alãturi de noi, pe 16 mai”, a spus Ionel Armeanu-Stefãnicã, directorul general al DGASPC Vaslui. Dupã evenimentele legate de sfintirea capelei si masa oficialã, episcopii care vin la Vaslui vor fi cazati la o pensiune din apropierea Directiei de Protectie a Copilului, acolo unde vor avea discutii cu oficialitãtile locale si judetene.

Este o certitudine, de acum, faptul cã municipiul Vaslui va gãzdui, pe 16 mai, nume grele din Biserica Ortodoxã Românã: Prea-Sfintitul Ignatie, Episcopul Husilor, Înalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Prea Sfintitul Ilarion Fãgãrãsanul, Arhiepiscop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Prea-Sfintitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, Prea Sfintitul Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului. Niciodatã nu a fost atâta concentrare de personalitãti ale BOR în acest oras, mai ales cã toti acesti episcopi vin la invitatia PS Ignatie, pentru a participa la sfintirea capelei din curtea DGASPC. Nu este o capelã oarecare, probabil cã este singura din zona Moldovei clãditã pe lângã o institutie de protectia copilului, lãcas de cult care urmeazã sã primeascã atât hramul protectorului spiritual al copiilor si bolnavilor, Sfântul Mare Mucenic Tãmãduitor Pantelimon, cât si pe cel al Sfântului Andrei, ocrotitorul României. “Prin strãdania pãrintelui Damian, lucrãrile la aceastã capelã de institutie au început în 2013. Ne-au fost alãturi, în acesti ani, multi oameni cu suflet mare din Vaslui, care au ajutat fiecare cu ce a putut, pentru constructia capelei, cât si fondurile adunate de colegii nostri de la DGASPC. Ce a iesit, vedeti si dvs. O capelã frumoasã, luminoasã, la care se închinã angajatii DGASPC, copii din sistemul de protectie, dar si locuitorii de la casele din zonã, care nu au o altã bisericã în zonã. Locul pe care s-a ridicat a fost sfintit cu binecuvântarea fostului episcop Corneliu. Am dorit ca sfintirea sã se facã pe 9 mai, însã programul Prea-Sfintitului Ignatie nu e permis acest lucru, asa cã s-a amânat pentru 16 mai”, a spus directorul general al DGASPC Vaslui. În ziua sfintirii, pe lângã înaltele fete bisericesti si cãlugãrii de la Mãnãstirile Rafaila, Mãlinesti si Moreni vor fi prezenti la sediul de la Moara Grecilor sute de credinciosi din tot judetul Vaslui. “Pentru noi va fi o mare sãrbãtoare, pentru cã reusim sã sfintim o capelã unicã, probabil, în institutiile din România, frumoasã, plinã de har, cu picturi unicat. Îi asteptãm pe credinciosi sã primeascã binecuvântare în momentul în care vor trece prin Sfântul Altar. As vrea sã mai spun cã episcopii prezenti la Vaslui vor purta vesminte speciale, confectionate cu mult drag de cãlugãrii si maicile din cele trei mãnãstiri care sunt alãturi de noi la eveniment”, a spus Armeanu. Sunt asteptati sã participe la eveniment atât prefectul judetului, Eduard Popica, presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl, alte oficialitãti locale si judetene.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/ultimele-pregatiri-pentru-sfintirea-capelei-de-la-dgaspc-episcopii-din-toata-europa-vor-fi-cazati-la-vaslui

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here