Echipa Colegiului “Cuza Vodã” Husi, cea mai bunã la Turneul National “Europa Dezbate”

0

BRAVO… Succes formidabil pentru Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi! Echipa sa de dezbateri, coordonatã de profesoara Carmen Hodea, a reusit performanta de a se clasa pe primul loc, în competitia nationalã, în cadrul cãreia mai multe judete, inclusiv municipiul Bucuresti, au râvnit la trofeul concursului numit “Europa Dezbate”. Dupã confruntãrile deloc usoare, care au avut loc în weekendul trecut, la Colegiul National “Costache Negri” din Galati, cele trei eleve de la Husi – Claudia Vieriu, Sanda Maria Darie si Eliza Maria Munteanu s-au dovedit a fi cele mai bune. “Noi terminam în curând liceul si premiul I la competitia “Europa Dezbate” înseamnã cu atât mai mult pentru noi. E sentimentul acela frumos cã am reusit sã reprezentãm cu bine Colegiul, dar si orasul nostru. De fapt, mai simplu fie spus, husenii au câstigat si ne bucurãm pentru asta”, au spus fetele din echipa de “Dezbateri”, imediat dupã ce au aflat clasamentul.

Argumente pro si contra, idei proprii care sã conteze, o exprimare aleasã, dar si capacitatea a-ti sustine cu obiectivitate opinia pe teme de interes general – acestea sunt, în linii mari, tintele speakerilor, într-o competitie de dezbateri. La Turneul National “Europa Dezbate”, desfãsurat la Galati, la Colegiul “Costache Negri”, tema a fost Brexit-ul, dar si legislatia privind deseurile plastice. Vasluiul a fost reprezentat de echipa Colegiului National “Cuza Vodã”. Aceasta a concurat cu echipe din Bistrita, Ialomita, Bucuresti si Brãila. În final, clasamentul a arãtat cã echipa de la Husi este câstigãtoare si, mai mult decât atât, Eliza Maria Munteanu a primit premiul pentru “Cel mai bun orator”. “Am plecat cu gândul de a cãpãta experientã si am sperat la un rezultat cât mai bun. Sunt fericitã însã cã am reusit sã încununam parcursul nostru în Clubul de Dezbateri al Colegiului National “Cuzã Vodã” Husi cu aceastã. Dacã ar fi sã spunem cu ce rãmânem si, totodatã, cu ce ne putem mândri, dupã toatã aceastã muncã? Ei bine, cred cã ne-a caracterizat unitatea, spiritul analitic si fair-play-ul”, a spus Eliza Maria Munteanu.

“Nu a fost o victorie anticipatã, dar cred cã experienta si munca au fãcut diferenta”

“Mã consider mai scepticã de fel, însã, împreunã cu echipa mea, am depus efort si s-a dovedit pânã la urmã a fi nu numai un hobby, ci si un atu al nostru. Cred cã ne-a ajutat foarte mult spiritul de echipã, pasiunea si dorinta de a ne face auziti”, a precizat Claudia Vieriu. “Personal, am plecat la aceastã competitie pentru a mã testa si pentru a-mi urmãri evolutia în acest domeniu. Voiam sã aflu dacã participarea la Nationalã de anul trecut, îmbinatã cu alte evenimente de acest gen, si-au avut rostul. Cred cã rezultatul echipei mele vorbeste de la sine. Nu a fost o victorie anticipatã, pentru cã ne-am asteptat la concurenti puternici din alte judete. Cred cã experienta si munca au fãcut diferenta. Multumiri doamnei profesoare Carmen Hodea, care ne-a coordonat si ne-a inspirat. În final, felicitãri coechipierei mele, Eliza Munteanu, care a atins performanta de a fi cel mai bun orator al turneului”, a spus Sanda Maria Darie. “Nu mã asteptam la acest rezultat, însã am crezut încã de la început în abilitãtile argumentative ale echipei. Consider cã este un rezultat frumos si meritat, cãci încununeazã eforturile fetelor. Punctele forte ale echipei sunt numeroase: coeziunea, echilibrul, munca si, nu în ultimul rând, perseverenta”, a precizat profesoara Carmen Hodea, coordonatoarea echipei de Dezbateri a Colegiului National “Cuza Vodã” Husi.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/echipa-colegiului-cuza-voda-husi-cea-mai-buna-la-turneul-national-europa-dezbate

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here