Pasiunea pentru IT&C a unor olimpici codreniști, recompensată la Olimpiada Națională de Informatică

0

10 mai 2019

Evoluții remarcabile ale elevilor de la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, la faza națională a Olimpiadei de Informatică. Colegiul bârlădean a avut trei reprezentanți la această olimpiadă: Antonio Ganea (clasa a XII-a), pregătit de prof. Vlad Giurcanu, Tudor Micu (clasa a XI-a), pregătit de profesorii Ion Grădinaru și Vlad Giurcanu, și elevul Tudor Pagu (clasa a VIII-a), coordonat de profesorii Vlad Giurcanu și Dan Praxiu.

Tudor Micu a obținut mențiune la această grea competiție, iar Tudor Pagu, mențiune specială a Ministerului Educației Naționale. El a fost selectat pentru a susține probele de baraj pentru calificarea în lotul olimpic al României. Elevul Antonio Ganea a trecut de fazele preliminare și s-a calificat la faza internațională a competiției „Infomatrix”, organizată de Universitatea „Lumina” din București.

„În Bârlad există un incontestabil interes pentru studiu și performanță școlară, inclusiv în domeniul informaticii, domeniu de care sunt tot mai dependente viețile noastre. Elevilor codreniști li s-au oferit posibilități speciale de pregătire pentru o carieră în domeniul tehnologiei informației. Acestea au însemnat ședințe gratuite organizate cu regularitate în cadrul Centrului pentru Excelență și în cadrul Clubului IT&C «Giucamp», al Asociației «Viitor trecutului nostru». Cei care s-au pregătit consecvent au avut șansa de afirmare și dezvoltare personală în domeniul fascinant al informaticii” , ne-a declarat Vlad Giurcanu, coordonatorul Clubului IT&C Giucamp și profesorul coordonator pentru informatică al Centrului de Excelență Bârlad.

Sursa: http://estnews.ro/2019/05/10/pasiunea-pentru-itc-a-unor-olimpici-codrenisti-recompensata-la-olimpiada-nationala-de-informatica/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here