Este oficial! Dăncilă a anunțat sfârșitul lui Toader. Declarații incendiare la finalul CEx

0

miercuri, 17 aprilie 2019

Astăzi, la finalul CEx al PSD, premierul Viorica Dăncilă a făcut o serie de precizări cu privire la schimbările care vor avea loc la Guvern. Viorica Dăncilă a declarat că la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Românilor de Pretutindeni vor fi numiți în funcții Oana Florea respectiv Liviu Brăiloiu. De asmenea, premierul a anunțat că PSD a retras sprijinul politic a lui Tudorel Toader, iar pentru funcția de ministru al Justiției va fi propus Eugen Nicolice, vicepreședintele Camerei deputaților

„S-au luat decizii referitor la cele două colege care candidează pentru Parlamentul European și la situația domnului Toader. S-a votat și s-a aceptat demitereaa lui Tudorel Toader, sper să fie dublată și de demisie. Celelate colege își vor depune demisia pentru a putea trimite toate actele la Cotroceni. Oana Florea va ci propusă pentru Ministerul Fondurilor Europene, iar la Ministerul Românilor de Pretutindeni va fi propus senatorul Liviu Brăiloiu.

Pentru Ministerul Justiției, inițial nu aveam nicio propunere, dar colegii au decis să îl propună pe Eugen Nicolicea” a declarat premierul Viorica Dăncilă la finalul CEx al PSD.

„OUG despre care vorbiți au fost transpunse deja în Parlamentul României. Nu avem nominalizarea din parte președintelui. Mergeți pe scenarii. Voi avea o discuție cu domnul președinte cu privire la nominalizările pe care le avem. Trebuie să înțeleagă că este necesară o colaborare și că este decizia premierului. Astăzi o să avem o decizie astăzi cu Tudorel Toader”, a mai punctat Dăncilă.

Liderii PSD au votat aproape în unanimitate în favoarea retragerii sprijinului politic pentru Tudorel Toader, anunță televiziunile de știri. Inclusiv Viorica Dăncilă a votat „pentru”. Singurul care a votat „împotrivă” a fost liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Tudorel Toader a ajuns într-un conflict cu partidul de guvernământ ca urmare a refuzului de a adopta o ordonanţă de urgenţă pe codurile penale.

Sursa: https://evz.ro/dancila-declaratii-demitere-toader.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here