Masa de Paşte, se comandă cu două săptămâni înainte, la firmele de catering! Iată prețurile!

0

cu 17 minute in urma

aprilie 15, 2019

Masa de Paşte se pregăteşte de acum. Chiar dacă mai sunt două săptămâni, firmele de catering primesc comenzi la foc continuu. Meniuri sunt pentru toate gusturile. De la preparate tradiţionale, precum drob şi sarmale, până la specialităţi cu fructe de mare.

Şi marile magazine şi-au umplut deja rafturile cu produse de Paşte. Mai ales cu cozonaci, care s-au vândut anul trecut în număr record: peste şapte milioane şi jumătate de bucăţi în doar câteva zile.

Cine nu vrea să piardă timpul în bucătărie iese la cumpărături. Drobul, cozonacul sau pasca, făcute după reţete tradiţionale, se găsesc deja în magazine.

Cu 34 de lei se vinde kilogramul de drob în supermarket. Dacă ar trebui să cumpărăm toate ingredientele şi să îl pregătim în casă, ne-ar costa tot atât, însă am pierde cel puţin două ore în bucătărie. Şi cozonacul poate fi cumpărat de-a gata.

Comercianţii se aşteaptă să vândă cel puţin şapte milioane de cozonaci, după recordul de anul trecut. Unul întreg costă 15 lei. Dar cel mai îndrăgit desert de sărbători poate fi cumpărat şi la kilogram, cu 25 de lei. Ouăle roşii, în schimb, au acelaşi gust indiferent dacă sunt vopsite acasă ori luate din magazin. Diferă însă preţul: 15 lei costă un carton cu opt ouă de-a gata. Dublu faţă de cele pregătite în casă.

Sunt şi români care primesc tot meniul de Paşte direct la uşă. În această perioadă, telefoanele firmelor de catering sună la foc continuu.

Un meniu cu ouă roşii, drob, pască, cozonac şi pulpă de miel costă 50 de lei de persoană. Sunt şi români care preferă fructele de mare sau carnea de vită. Un astfel de meniu porneşte de la 100 de lei şi poate să ajungă la 300 de lei.

Anul trecut, pregătirea mesei de Paşte i-a costat pe români, în medie, 542 de lei. Aproximativ o treime din veniturile medii ale unei gospodării.

Miruna BADEA

Sursa: http://stiriest.ro/2019/04/15/masa-de-paste-se-comanda-cu-doua-saptamani-inainte-la-firmele-de-catering-iata-preturile/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here