Record de persoane, majoritatea taximetriști, depistate că muncesc ilegal

0

12 aprilie 2019

Firmele din județ au reușit să stabilească, în luna martie, un adevărat record în ceea ce privește folosirea de forță de muncă fără forme legale de angajare. Inspecția Muncii Vaslui a depistat nu mai puțin de 17 persoane care desfășurau ”la negru” diverse activități la un număr de nouă agenți economici.

Patronii vasluieni nu se lecuiesc să folosească ilegal forță de muncă, în ciuda sancțiunilor uriașe. O dovedesc rezultatele controalelor desfășurate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în martie, inspectorii instituției sancționând nu mai puțin de nouă agenți economici, cu suma totală de 340.000 de lei. În total, au fost găsite muncind ”la negru” un număr de 17 persoane, un adevărat record pentru o singură lună.

”Mai bine de jumătate din cei depistați fără forme legale de angajare sunt în domeniul taximetriei. Cele nouă persoane au fost descoperite în ilegalitate în timpul unor controale tematice desfășurate în luna martie în municipiile Vaslui și Bârlad”

, ne-a declarat inspector șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Inspecția Muncii atrage atenția agenților economici că amenda pentru o singură persoană găsită în activitate fără forme legale de angajare este de 20.000 de lei.

(Ionuț PREDA)

Sursa: http://estnews.ro/2019/04/12/record-de-persoane-depistate-in-luna-martie-ca-munceau-ilegal-majoritatea-erau-taximetristi/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here