Pãdurile din Vaslui, vândute pe Alibaba, gigantul magazin din China

0

LA TARABÃ… Pãdurile tãrii au început sã fie scoase la vânzare pe site-urile strãine. Pe Alibaba, spre exemplu, un lot de pãdure din Vaslui, de 1062 de hectare, se vinde cu 2,6 milioane de euro.

Pe Alibaba.com, cel mai mare site de anunturi din China se vând pãduri românesti, din judete precum Iasi, Vaslui, Arges si nu numai. Mii de hectare de pãdure sunt scoase la vânzare cu preturi care pot ajunge si la câteva milioane de euro. “În lista noastra de proprietãti oferite spre vânzare, gãsiti pãduri cu lemn de foioase si rasinoase incluzând toatã gama de arbori specificã tãrii noastre: brad, molid, pin, stejar, fag, carpen, mesteacãn, salcâm, tei, plop, gorun. În prezentarea detaliatã a fiecãrei oferte puteti gãsi informatii legate de categoria de vârstã a arboretelui, gradul de inclinatie al terenului pe care se gãseste acesta, precum si tipurile de arbori prezente în perimetrul pãdurii”, se arat pe site-ul companiei.

2,6 milioane de euro pentru 1000 de hectare de pãdure, în judetul Vaslui

Pãdurile scoase la vânzare prin intermediul site-ului Alibaba sunt detinute de persoane private. Fiecare scoate la vânzare cât vrea si cere pretul specific zonei. De exemplu, un lot de pãdure din localitatea Epureni, judetul Vaslui, care are o suprafatã de 1.062 de hectare se vinde cu 2.660.000 de euro. Printre arborii care pot fi exploatati acolo se numãrã stejari si carpeni. “În afarã de lemne si de animale de vânãtoare, în acea zonã existã fructe de pãdure si ciuperci comestibile, pe o suprafatã de aproximativ 430 ha.

“În comuna noastrã nimeni nu detine atâta pãdure”

Pentru a ne lãmuri asupra veridicitãtii acestui anunt, am contactat-o pe Carmen Bâlbâie, primãrița comunei Epureni. “La noi în comunã nu existã o asemenea proprietate, de 1000 de hectare de pãdure. Aveau boierii, dar nici ei nu detineau atât. Cred cã e o pãcãlealã. Ne-am bucura ca cineva sã aibã în proprietate 1000 de hectare de pãdure, dar nu existã asa ceva. Toatã comuna noastrã are 6400 de hectare, e imposibil ca cineva sã aibã 1000 de hectare de pãdure”, a declarat aceasta.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/padurile-din-vaslui-vandute-pe-alibaba-gigantul-magazin-din-china

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here