Sansã la viatã pentru Bia oferitã de Episcopul Husilor, PS Igatie!

0

BUCURIA LUMINII…. În cazul povestii dureroase a fetitei din satul Rusi, comuna Puiesti, care, la cei 6 ani ai sãi, este nevoitã sã lupte cu o boalã cumplitã, oamenii cu suflet bun nu rãmân indiferenti. Cel mai recent ajutor primit de Beatrice Stefania Dumbravã vine din partea Episcopiei Husilor. La initiativa Pãrintelui Episcop Ignatie, prin intermediul Protopopiatul Bârlad, s-au strâns 4850 de lei, bani care deja au fost trimisi micutei. Impresionat de suferinta copilei, dar si de povestea ei, presãratã cu încercãri mult prea grele pentru un suflet atât de inocent, Episcopul Husilor i-a rugat pe preotii din Protopopiatul Bârlad, ca, în frunte cu protopopul Vasile Lãiu, sã nu rãmânã indiferenti în fata suferintei acestui copil. Si iatã cã deja s-au strâns bãnutii pentru biletele de avion, care o va duce pe micuta Beatrice în Turcia, unde medicii de acolo îi dau sperante mari de vindecare. Asociatia „Nãscutã Înger” multumeste în numele Biei tuturor enoriasilor bârlãdeni care au contribuit ca fetita sã priveascã cu încredere spre viitor, având mai multã putere de a lupta cu boala crâncenã care o macinã!

Beatrice Dumbravã sau Bia, cãci asa îi place sã i se spunã, suferã de un cancer foarte rar în România si chiar în lume: limfonul Hodgkin, un tip de cancer care se dezvoltã în tesutul limfatic. Boala i-a fost descoperitã la Iasi, la spitalul de pediatrie, a ajuns la spitalul de oncologie tot în Iasi si acolo a început lupta pentru viata Biei, dusã de bunica ei, care are grijã de ghemotocul plin de zâmbete si întrebãri. Bunica este însã plinã de lacrimi, pentru cã, trãind în satul Rusi, comuna Puiesti, unde locuieste cu familia, având nepotica bolnavã de cancer, este practic condamnatã la sãrãcie si, cam dur spus, la moarte. Bia Dumbravã, copilul de numai 6 anisori a obtinut, cu ajutorul inimosilor „îngeri” din Asociatia „Nãscutã Înger” Piatra Neamt – Bârlad, sã fie dusã în Turcia, la o clinicã din Istanbul, unde medicii asigurã o reusitã a tratamentului de 98-99%, fatã de 50-60% cât se asigurã în România.

Ghinionul s-a transformat în reusitã!

Dar pe 3 aprilie, la aeroport, Bia a fost întoarsã din drum! Nu avea procurã de la pãrinti sã poatã fi scoasã din tarã! Biletele de avion s-au pierdut, asa cã, chiar dacã în câteva zile s-a rezolvat cu actele, intervenind decisiv DGASPC Vaslui care solicitat Tribunalului Vaslui decãderea din drepturile pãrintesti a pãrintilor Biei , ea fiind încredintatã bunicii prin Ordonantã Presedintialã, mai era nevoie de 1000 de euro pentru biletele de avion! Cazul fetitei din comuna Puiesti a fost preluat de Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt. Drumul si analizele care trebuiesc fãcute costã în jur de 5000 de euro, bani care au fost donati de Mihai Tãrâtã, fiul regretatului afacerist nemtean Culitã Tãrâtã. Asociatia „Nãscutã Înger” si Ziarul Vremea Nouã au fãcut posibilã aceastã minune, pentru cã deja este o minune cã a fost aceptat cazul Biei la Clinica din Istanbul, deoarece au fost patru solicitãri din România si numai cazul Biei a fost acceptat. Cu toate astea, pierderea biletelor de avion a îngreunat plecarea Biei la Istanbul.

Dar iatã cã un înger pãzitor a sãrit în ajutorul Biei! PS Ignatie, Episcopul Husilor, a citit despre cazul ei si a fost impresionat de cumplitul ghinion, acela de a fi întoarsã de la aeroport, de pierderea banilor dati pe biletele de avion. Si a contactat Asociatia „Nãscutã Înger” oferind o sansã nesperatã Biei: a rugat pe pãrintele protopop de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, sã facã apel în câteva biserici din Bârlad, pentru ca enoriasii sã doneze, pentru ca fetita sã poatã pleca sã fie salvatã. Si minunea s-a produs! Dupã Sfânta Liturghie de duminicã, 7 aprilie, foarte multi enoriasi au sãrit sã ajute copila bolnavã. „S-au strâns 4850 de lei, pe care îi vom depune în contul Asociatiei <>, ca fetita sã plece la Istanbul. Doamne Ajutã, sperãm sã îi fie de folos si sã poatã fi sãnãtoasã. Slavã Domnului cã s-a putut. Este multã suferintã în lume, doar prin dragoste poate fi alinatã. Multumim Domnului”, a spus PS Ignatie. Banii au fost virati, iar ieri, Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt a primit si conformarea din Istanbul: Bia a fost reprogramatã pentru consult si investigatii la Clinica din Istanbul, Turcia, pe 22 aprilie! Nu întâmplãtor tocmai în Sãptãmâna Mare a Patimilor! „Va pleca pe 21 aprilie în Turcia, pentru cã acolo totul este achitat. Nu am cum sã nu remarc rapiditatea si eficienta cu care a fost ajutat acest copil de DGASPC Vaslui si de Episcopia Husilor. Multumim încã odatã doamnei Otel de la DGASPC Vaslui precum si PS Ignatie, un adevãrat înger pãzitor pentru vasluieni si copiii lor. Dumnezeu sã ajute si pe cei care au donat, respect pentru toti enoriasii bârlãdeni”, a precizat Carmen Suciu, membru fondator al Asociatiei „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/sansa-la-viata-pentru-bia-oferita-de-episcopul-husilor-ps-igatie

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here