MAI anunţă că a început din 27 martie o anchetă în cazul vandalizării Cimitirului evreiesc din Huşi, fiind analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă

0

astăzi, 20:27

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că structurile MAI au început, încă din 27 martie, o anchetă pentru profanare de morminte în cazul vandalizării Cimitirului evreiesc din Huşi, fiind analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, pentru identificarea autorilor.

“Structurile Ministerului Afacerilor Interne au demarat încă din 27 martie 2019 o anchetă pentru infracţiunea de profanare de morminte. Au fost identificate mai multe camere de supraveghere din zona cimitirului vandalizat şi imaginile surprinse de aceste camere sunt analizate pentru identificarea autorilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seara, de MAI.

De asemenea, s-a întocmit procedura de desemnare a expertului tehnic în construcţii şi urmează să fie dispusă expertiza după ce procurorii vor delega ofiţerii de poliţie pentru efectuarea acestor proceduri.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte pagubele produse, aşa cum a anunţat şi prefectul judeţului Vaslui, Prefectura va coordona inventarierea daunelor produse şi refacerea monumentelor şi mormintelor afectate.

“Ministerul Afacerilor Interne reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism”, mai scrie în comunicat.

Cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, a fost vandalizat, peste 70 de monumente funerare fiind distruse, a anunţat, în 3 aprilie, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic.

“Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, (…) să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. (…) Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România”, arăta Federaţia.

Sursa: https://www.news.ro/social/mai-anunta-ca-a-inceput-din-27-martie-o-ancheta-in-cazul-vandalizarii-cimitirului-evreiesc-din-husi-fiind-analizate-imaginile-surprinse-de-camerele-de-supraveghere-din-zona-1922402708022019042018969880

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here