Președintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel OLTEANU꞉ «ALDE Vaslui îi aduce împreună pe cei care vor să muncească pentru comunitățile lor și să devină aleși locali!»

0

Dodești, Viișoara, Roșiești, Bogdănești, Pungești, Oltenești, Duda-Epureni sunt doar câteva din comunele vasluiene în care a fost prezent, în ultimele zile, președintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu. Acesta i-a obișnuit, de altfel, pe colegii săi, dar și pe ceilalți cetățeni care și-au manifestat interesul pentru întâlniri în teritoriu, cu aceste tururi de forță în județ, la fiecare final de săptămână, după încheierea activității parlamentare la București.

Loading...

Ca de fiecare dată, temele principale ale întâlnirilor parlamentarului vasluian cu cetățenii au avut ca subiect principal proiectele de dezvoltare locală.

Președintele ALDE subliniază că acest tip de activitate este o practică neîntreruptă: „Sunt sute de oameni întâlniți lunar și sute de kilometri parcurși, în medie, la sfârșitul fiecărei săptămâni, în zilele pe care le petrec, așa cum obișnuiesc de mai bine de trei ani, în comunități mai mari sau mai mici, din toate colțurile județului. Mă bucură faptul că modelul întâlnirilor de lucru pe care le-am inițiat încă de pe vremea când eram prefect dă rezultate: tot mai mulți vasluieni așteaptă să discutăm față în față, să găsim soluții, de la cele care vizează situația proiectelor administrațiilor locale, până la cele care țin de piedici birocratice.

În măsura în care îmi permite timpul, răspund afirmativ tuturor solicitărilor, sunt persoane care îmi scriu inclusiv pe pagina Facebook, în public sau în privat, unde îmi propun subiecte de discuție pe teme de interes local și direcții de lucru.”

Președintele ALDE Vaslui deschide ușa organizației inclusiv pentru cei care vor să devină aleși locali

„Le mulțumesc încă o dată tuturor celor de bună-credință, care înțeleg cât de mult contează ca fiecare să lucreze, din locul în care se află, pentru comunitate. Nu putem spera la rezultate fără implicare! Îi aștept alături pe cei care cred că aduc un plus comunității lor, cei care sunt capabili să muncească pentru cei din jur și vor să devină aleși locali, să punem umărul la o viață mai bună pentru locuitorii acestei regiuni”, a spus Daniel Olteanu.

ALDE Vaslui și-a depășit targetul de semnături

Deputatul a menționat că, în paralel, în organizația pe care o conduce se derulează în această perioadă activități specifice de pregătire a campaniei pentru scrutinul din 26 mai.

„Calendarul de activități al Filialei ALDE Vaslui este unul încărcat în aceste săptămâni, în care punem la punct detaliile pentru campania electorală dedicată alegerilor europarlamentare. E esențial ca vasluienii să fie corect informați cu privire la importanța acestui scrutin și la activitatea pe care au avut-o până acum în Parlamentul European reprezentanții ALDE. Avem nevoie de europarlamentari care să facă o prioritate din reducerea decalajelor regionale, pentru ca și locuitorii din zonele unde diferențele de dezvoltare sunt apăsătoare să beneficieze de investiții, inclusiv în mari proiecte de infrastructură, și să simtă cu adevărat ce înseamnă să fii european. Vreau să le mulțumesc încă o dată celor care, din toate orașele și satele vasluiene, prin semnătura lor, ne-au răspuns cu încrederea că ALDE este o alegere de viitor și ne-au ajutat să depășim targetul de semnături”, a declarat Daniel Olteanu.

Parlamentarul vasluian a ținut să sublinieze faptul că nevoia de dezvoltare este cu atât mai mare în comunitățile mici din județ, acolo unde amenințarea depopulării trebuie combătută de urgență, pe lângă măsurile sociale, prin investiții.

Reamintim că, recent, Autostrada Tișița – Albița, proiect readus în spațiul decizional ca urmare a inițiativei și insistenței constante a deputatului Daniel Olteanu, a devenit o prioritate europeană. Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a ajuns la un acord în acest sens cu Parlamentul European, iar Mecanismul de Conectare a Europei (CEF) – viitoarea politică de transport europeană – va include Autostrada Tișița – Albița în rândul proiectelor prioritare, alături de tronsoanele de cale ferată Timișoara – Moravița, Craiova – Calafat, București – Giurgiu.

24 martie 2019

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

Birou Parlamentar Deputat Daniel Olteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.