Deputatul Daniel Olteanu, președintele ALDE Vaslui꞉ «Cine face politică, pe plan local sau național, trebuie să aibă în vedere că oamenii au nevoie să fie ascultați mereu, nu doar în campaniile electorale!»

0

Președintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu, continuă să își dedice sfȃrșitul de săptămână întȃlnirilor de lucru în județ, unde discută cu interlocutorii săi teme care se referă în primul rȃnd la dezvoltarea comunităților locale și de unde primește cel mai importante informații pe baza cărora își construiește inițiativele parlamentare.

Concluziile în urma acestor întȃlniri: tot mai mulți vasluieni vor să se implice pentru dezvoltarea locurilor natale, iar părerile formate „din auzite” dăunează grav oricărei inițiative.

Loading...

«Mă bucur că am, în toate colțurile județului, oameni cu care comunic pe teme dintre cele mai diverse, care țin de dezvoltarea comunităților locale, de la proiecte aflate in execuție ori care urmează să fie demarate, și până la chestiuni generale, care țin de București. Una e dialogul față în față, alta e atunci când anumite păreri se formează „din auzite”. În condițiile în care impresia multora e că Romȃnia se află într-o stare permanentă de tensiune politică, care e întreținuta de partidele de opoziție la TV și pe rețelele de socializare, dialogul onest, față în față, așază lucrurile în matca lor. În plus, oamenii pleacă lămuriți de la discuții, ceea ce e mulțumitor pentru mine.», a spus Daniel Olteanu, care a menționat că filiala pe care o conduce a intrat, ca și celelalte formațiuni, în precampania electorală pentru alegerile europarlamentare.

«Lucrurile decurg normal în organizațiile locale ALDE, e perioada de precampanie, în care ne ocupăm mai mult de chestiuni legate de organizare. Asta nu afectează, însă, în niciun fel, întâlnirile de lucru din teritoriu, din contra, vom avea ocazii mai dese să dialogăm cu vasluienii. Cine face politică, pe plan local sau național, trebuie să aibă în vedere că oamenii au nevoie să fie ascultați mereu, nu doar în campaniile electorale! Îi invit pe cei care vor să se alăture echipei ALDE, inclusiv cu opinii critice constructive, sau să afle mai multe despre cum înțelegem devoltarea județului Vaslui, să facă o vizită la sediile noastre din Vaslui, Bârlad și Huși. Colegii mei vă vor da toate informațiile necesare sau vor înlesni posibilitatea să ne întâlnim personal.», a menționat Olteanu.

Președintele ALDE Vaslui a avut și un punct de vedere în legătură cu decizia Curţii Constituţionale a Romȃniei (CCR) cu privire la Legea bugetului de stat, în condițiile în care avertizase că demersul președintelui Iohannis blochează temporar cele mai mari fonduri pentru județul Vaslui din ultimii ani: «Era de așteptat ca CCR să nu dea curs favorabil solicitării pe care a făcut-o președintele Iohannis, refuzul acestuia de a promulga bugetul având un impact profund negativ pentru zona noastră. Vă reamintesc că vorbim despre un proiect de buget care pune accent pe investiții, iar unele dintre ele vizează recuperarea decalajelor de dezvoltare din Moldova, din județul Vaslui mai exact, cum este Autostrada Tișița – Albița. Sunt proiecte importante care așteaptă să fie puse în practică, am transmis deja în Parlament îngrijorările primarilor vasluieni, care speră că investițiile pe care le au în derulare nu vor avea de suferit și că vor fi rezolvate foarte curȃnd inclusiv problemele legate de cheltuielile cu asistența socială.»

În același registru, Daniel Olteanu a subliniat necesitatea ca Guvernul să ia în calcul o Ordonanță de urgență, prin care să fie deblocate proiecte de infrastructură de sute de milioane de euro, proiecte care întȃrzie în instanțe, deoarece se află în faza de contestații.

Reamintim că deputatul ALDE i-a propus recent prim-ministrului Viorica Dăncilă, în cadrul unei interpelări, un pachet de măsuri care să limiteze timpii de așteptare atȃt în cazul contractelor de lucrări pe fonduri europene, cȃt și al celor derulate cu fonduri de la bugetul național sau local. Este vorba despre stabilirea primului temen de judecată a contestației în maxim 10 zile de la înregistrarea acesteia, termene de judecată ulterioare stabilite la nu mai mult de 7-10 zile, iar comunicarea soluționării contestației de către instanță să fie tratată prioritar.

10 martie 2019

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.