Un elev al Centrului de Excelentã Vaslui, medalie de bronz la Concursul online de informaticã “InfO(1) CUP”

0

PREMII… Un elev al Centrului de Excelentã Vaslui a câstigat medalie de bronz la faza internationalã a Concursului online de informaticã “InfO(1) CUP”. Este vorba despre Mititelu Teodor, elev al Liceului “Mihail Kogãlniceanu”. Alãturi de el au mai participat Filipescu Radu, Pagu Tudor, Brînzã Tudor si Iordan Dragos, care au câstigat în faza nationalã a competitiei premiul III, dar si elevii Macovei Rares si Tache Radu.

Potrivit organizatorilor, concursul online de informaticã “ InfO(1) CUP ” a avut scopul de a oferi tuturor elevilor sanse egale de a participa la o pregãtire de performantã în domeniul informaticii si de a stimula pasiunea elevilor pentru acest domeniu. “Editia din acest an a fost dedicatã memoriei lui Mihai Pãtrascu, un genial informatician român, decedat la New York, acum sapte ani. Concursul a avut douã runde. Runda nationalã – s-a desfãsurat pe 23 februarie 2019 si a fost adresatã doar elevilor scolarizati în Centrele Judetene de Excelentã din Romania. Echipele fiecãrui centru au avut maxim 16 participanti (minimum 4), selectati la nivelul fiecãrui centru de excelentã, care au sustinut proba individual, sub supraveghere. La aceastã rundã, subiectele au fost disponibile doar în limba romanã. Runda internationalã -s-a desfãsurat pe 24 februarie 2019 si s-a adresat suplimentar si echipelor din peste 20 de tãri invitate. La aceasta rundã au participat pentru fiecare centru de excelentã, primii 8 elevi(maximum) clasati, în urma desfãsurãrii rundei nationale. La aceasta rundã, subiectele au fost disponibile doar în limba englezã, la sistemul de evaluare de la Olimpiada Internationalã de Informaticã, fiind singurul limbaj de programare permis”, au explicat organizatorii.

Loading...

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/un-elev-al-centrului-de-excelenta-vaslui-medalie-de-bronz-la-concursul-online-de-informatica-%e2%80%9cinfo1-cup%e2%80%9d

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.