Pictorul barladean Antonio Palie, expozitie la Ploiesti

0

14 februarie 2019

La finele acestei saptamani, artistul plastic Antonio Palie (49 ani), din Barlad, isi va expune 25 dintre cele mai noi lucrari pe simezele Teatrului „Toma Caragiu” Ploiesti. Absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti (fostul Institut de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”), iar in prezent profesor la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad, va lua parte la o expozitie realizata alaturi de pictorul Mihai Olteanu, din Roman. Expozitia de pictura va contine in total 50 de lucrari si va fi vernisata sambata, 16 februarie, incepand cu ora 17.30, de catre Luiza Radulescu Pintilie, redactor coordonator al ziarului „Prahova”. Insa prezentarea celor doi artisti va cadea in sarcina ploiestencei Marthei Maria Mocanu, fost Guvernator al Districtului Rotary 2241 pentru Romania si Republica Moldova si Guvernator al Rotary International.

Fiecare a realizat cate 25 de lucrari. Tablourile mele sunt realizate in ulei pe panza, cu dimensiunile de 70 x 50 cm, respectiv 55 x 65 cm. Am ales sa pictez natura statica cu flori, nuduri care dezvelesc formele in culoare afrodisiaca, dar si peisaje din Tabara de Arta Internationala de la Aiud, Prahova, Paltinoasa si Cavnic. Tablourile au fost realizate anul trecut, iar o parte dintre ele au suferit finisaje artistice de final in acest an. In ceea ce il priveste pe pictorul Mihai Olteanu, care expune alaturi de mine, acesta este profesor la Roman, membru al Uniunii Artistilor Plastici, si coleg de tabere internationale. Este un foarte bun colorist artistic si rapid in pictura”, ne-a declarat pictorul Antonio Palie.

Potrvit acestuia, pictorul Mihai Olteanu va expune si la Barlad, in cursul lunii aprilie, cand Palie va organiza o expozitie de arta ce va contine peste 400 de lucrari realizate de artisti din cinci judete si din Republica Moldova.

Adriana Susnea

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/02/pictorul-barladean-antonio-palie-expozitie-la-ploiesti.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here