Județul fără cabinete de medicină şcolară în grădiniţele şi şcolile din mediul rural

0

/ 12 feb 2019 / 17:29

Descriere foto: Medicină

Şcolile şi grădiniţele din comunele judeţului Vaslui nu au la această dată niciun cabinet de medicină şcolară, se arată într-un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, la nivelul judeţului Vaslui funcţionează doar 25 de cabinete medicale în grădiniţe din mediul urban. De asemenea, în judeţ funcţionează patru cabinete stomatologice în şcoli şi licee, dintre acestea doar trei având angajaţi medici, iar unul o asistentă medicală.

“La nivelul judeţului există doi medici şcolari angajaţi şi un număr de 69 de asistente medicale, toţi în mediul urban. În mediul rural, asistenţa medicală din unităţile de învăţământ este asigurată de personal din cabinetele medicale individuale. În localităţile din mediul rural sunt 277 de grădiniţe cu 6.689 de preşcolari şi 296 de şcoli şi licee cu un număr de 26.171 de elevi”, a declarat marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

12 feb, 17:43

Sursa: https://www.dcnews.ro/judetul-fara-cabinete-de-medicina-scolara-in-gradinitele-si-scolile-din-mediul-rural_636819.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here