Corneliu Bichinet, 100 de amendamente la legea Bugetului de stat!

0

12 februarie 2019

Deputatul PMP Corneliu Bichinet va sustine in jur de 100 de amendamente la proiectul legii Bugetului de stat, toate referitoare la „nevoile judetului Vaslui”. Cate dintre acestea vor fi acceptate, ramane de vazut. Constient ca amendamentele propuse de membrii opozitiei sunt mai „chinuite” decat cele ale puterii, Bichinet afiseaza un optimism moderat. Reteta: o argumentare corecta si discutii cu ministrii de resort, atat in comisii, cat si in plen.

Parlamentarii incep in forta noua sesiune, cap de afis fiind, zilele acestea, dezbaterea si, apoi, votarea Bugetului de stat si a Bugetului asigurarilor sociale. Cu observatia ca discutiile si votul au fost mult intarziate, din ratiuni exclusiv politice, deputatul PMP Corneliu Bichinet a pregatit in jur de 100 de amendamente, toate „tinand cont de nevoile judetului Vaslui”.

Normal ar fi fost ca proiectul de buget sa apara la sfarsitul lunii noiembrie iar in Parlament sa fie dezbatut in luna decembrie, pentru ca toate institutiile nationale, judetene si locale sa porneasca in anul 2019 cu certitudini, cu bugete clare. Repet, asa ar fi fost normal. Dar cum noi, romanii, am incetat ani buni sa ne miram de faptul ca normalitatea a devenit exceptia, nu regula, in situatia data, incepand de astazi (ieri, n.r.), comisiile de specialitate se intrunesc si dezbat bugetele ministerelor de resort, iar de maine (astazi, n.r.), camerele reunite ale Parlamentului trec la dezbatere si, ulterior, la vot. Eu lucrez la Comisia de mediu din cadrul Camerei Deputatilor, unde, astazi (ieri, n.r.) avem programate intalniri atat cu ministrul de Finante, cat si cu cei ai Mediului si Apelor si Padurilor”, a declarat, ieri, Corneliu Bichinet, care a explicat si in ce vor consta intalnirile cu membrii Guvernului.

Vor fi, cred, discutii dificile si ample, insa sunt pregatit: am pregatit din vreme, tinand cont si cunoscand nevoile judetului Vaslui, in jur de 100 de amendamente, pe care le voi prezenta inclusiv in plenul reunit al celor doua camere. Stiu ca, in general, amendamentele depuse de reprezentantii opozitiei au o soarta trista, dar datoria noastra este sa le sustinem, sa luptam pentru cetatenii judetului pe care il reprezentam in Parlament si, de ce nu, sa ne rugam ca cei de la putere sa accepte argumentele corecte, bazate pe necesitati, nu pe compromisuri politice sau calcule electorale”, a mai declarat Corneliu Bichinet.

Pregatirea europarlamentarelor, in grafic

In teritoriu, membrii organizatiilor locale ale PMP si-au indesit intalnirile, cap de afis fiind, evident, pregatirea alegerilor europarlamentare din luna mai, dar si campaniile aflate in derulare. La sfarsitul saptamanii trecute, am avut o intalnire cu colegii din Organizatia PMP Negresti – sambata, si cu cei din zona Vasluiului – duminica. Trebuie sa ne ocupam nu doar de organizatii, de viata lor interna, ci si de respectarea cu strictete a graficului de actiuni pe care il impune apropierea alegerilor europarlamentare. De asemenea, foarte importanta este, in continuare, si campania de strangere de semnaturi pentru sprijinirea initiativei PMP de eliminare a pensiilor speciale”, a mai spus deputatul Corneliu Bichinet.

Romeo Cretu

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/02/corneliu-bichinet-100-de-amendamente-la-legea-bugetului-de-stat.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here