Veste buna pentru vasluieni: Podul de la Crasna va intra in reabilitare

0

11 februarie 2019

Prefectul Eduard Popica a anuntat ca, in curand, vor incepe lucrarile de reabilitare a podului rutier de la Crasna, obiectiv “uitat” acum cativa ani, cand s-a facut reabilitarea DN 24 Crasna – Iasi.

Cu ocazia prezentarii bilantului activitatii Institutiei Prefectului judetului Vaslui pe anul 2018, prefectul Eduard Popica a anuntat ca, in curand, ar putea incepe lucrarile de executie in vederea reabilitarii podului rutier de la Crasna. “Anul trecut, am reusit sa-mi onorez o promisiune, cea privind reabilitarea infrastructurii rutiere din cea mai importanta poarta a Uniunii Europene de pe teritoriul judetului Vaslui, respectiv Vama Albita. Am placerea sa va anunt ca au fost finalizate Studiul de Fezabilitate si celelalte documente necesare, asa ca, undeva in luna martie, ar putea avea loc licitatiile pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiectarea si reabilitarea acestui obiectiv atat de important pentru legaturile cu sudul judetului si a tarii. Daca lucrurile vor merge bine, speram sa asistam la inceperea efectiva a lucrarilor, poate chiar in acest an sau la inceputul anului viitor”, a declarat Eduard Popica, prefectul judetului. Trebuie spus ca, in urma cu circa 7 ani, cand CNAIR, pe atunci CNADNR, a alocat fonduri pentru modernizarea drumului european E581 Barlad Albita, si a drumului national DN24 Crasna Iasi, a fost uitata o portiune de 600 de metri, care porneste din sensul giratoriu de la Crasna catre livada Mãrul de Aur, incluzand si podul rutier peste raul Barlad, pod aflat in stare avansata de degradare, si pe care se circula alternativ pe un singur sens. De cativa ani, conducerea judetului, respectiv a CJ Vaslui, sprijinita de Institutia Prefecturii, fac diligente pe langa Ministerul Transporturilor pentru alocarea de fonduri in vederea reabilitarii respectivei portiuni de drum, inclusiv a podului, interventii ramase pana acum fara nici un rezultat. “Doresc sa multumesc conducerii Consiliului Judetean Vaslui pentru eforturile facute, dar si parlamentarilor vasluieni, in special domnului deputat Aurel Caciula, care s-au raliat acestor eforturi, concretizate acum prin promisiunea ferma a CNAIR ca, in curand, va fi rezolvata aceasta problema stringenta nu doar pentru locuitorii acestui judet, dar si pentru cei aflati in tranzit prin zona”, a mai declarat prefectul Eduard Popica.

Trebuie mentionat si faptul ca pentru rezolvarea acestei probleme vitale pentru infrastructura rutiera a judetului s-au raliat, pe langa alesii PSD, parlamentarii vasluieni din toate partidele, inclusiv Daniel Olteanu, deputat ALDE, Corneliu Bichinet, deputat PMP, sau Mihai Botez, deputat USR, ultimul depunand chiar un amendament in acest sens atunci cand s-a discutat bugetul national pentru anul 2018. Din cate se pare, in sfarsit, eforturile tuturor celor implicati vor da roade si, daca vor fi onorate si promisiunile cu privire la un alt proiect important pentru infrastructura rutiera, Autostrada Tisita – Albita, obiectiv programat pentru a primi finantare inca din acest an, sunt premise pentru accelerarea dezvoltarii acestei zone.

Marian Mocanu

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/02/veste-buna-pentru-vasluieni-podul-de-la-crasna-va-intra-in-reabilitare.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here