Fermierii vasluieni sunt în topul achizițiilor de utilaje agricole moderne

0

11 februarie 2019

Fermierii din județul Vaslui au realizat, în ultimii ani, investiții importante în parcul de tractoare și mașini agricole.

Cu banii jos, contractând credite bancare sau accesând proiecte cu finanțare nerambursabilă europeană, producătorii agricoli s-au dotat cu cele mai performante utilaje.

„Fermieri i caută să țină pasul cu concurența de la nivel național și european, în ceea ce privește dotarea cu utilaje agricole.

Doar așa pot să aibă o eficiență economică și să reziste pe piață.

Au fost achiziționate tractoare moderne, mașini agricole complexe care sunt destul de scumpe. Numai o combină ajunge să coste până la aproximativ 350.000 de euro, la fel de scumpe sunt și tractoarele. În schimb, plugurile, grapele cu discuri sunt ceva mai ieftine” , a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

În cursul anului 2018, din cele 3.796 tractoare aflate în inventar la nivelul județului Vaslui, nu mai puțin de 562 sunt branduri de tractoare provenite din import precum Class, Lamborghini, Renault, Ford etc. Prețul unui astfel de tractor începe de la 35.000 de euro și poate ajunge la 250.000 de euro.

Investiții importante s-au făcut și pe segmentul combinelor păioase, unde, dintr-un total de 469 utilaje, un număr de 252 sunt mărci de combine din import precum Fiat, Epple, Sampo, John Deere etc. Fermierii au alocat fonduri importante și pentru achiziționarea a 626 cositori, 153 greble mecanice, 232 prese de balotat etc. (Dănuț CIOBANU)

Sursa: http://estnews.ro/2019/02/11/fermierii-vasluieni-sunt-in-topul-achizitiilor-de-utilaje-agricole-moderne/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here