Deputatul Daniel OLTEANU (ALDE) face istorie pentru Vaslui: Autostrada Tișița – Albița este în proiectul de buget pe 2019!

0

Este victoria unui om care a crezut în proiectul său pentru vasluieni.

Activitatea constantă a deputatului Daniel Olteanu, perseverența sa în ceea ce privește proiectele de mare infrastructură ale Moldovei și reducerea discrepanțelor regionale între județul Vaslui și zonele bogate din țară, au avut efectul urmărit de parlamentarul vasluian încă de la preluarea mandatului său, în 2016.

Astfel, bugetul de stat din 2019 include fonduri pentru elaborarea studiului de prefezabilitate a tronsonului de Autostradă Tișița – Albița, după ce acest proiect a fost șters pe nedrept din toate strategiile naționale din ultimii 15 ani.

«Cursul istoriei se schimbă pentru județul Vaslui꞉ Autostrada Tișița – Albița ESTE în bugetul de stat din acest an! Proiectul în care am crezut și căruia i-am dedicat mai bine de doi ani din activitatea mea parlamentară, timp în care am adunat argumente de necombătut, din mii de pagini de documente, adrese și interpelări, studii și date statistice, a primit din partea Guvernului fondurile necesare pentru elaborarea studiului de prefezabilitate. Este primul pas legal, obligatoriu, pentru ca acest proiect să prindă viață, și voi prezenta în curând calendarul de implementare (studiu de fezabilitate, proiect tehnic și execuție). După 20 ani în care acest proiect a fost mort și îngropat, am reușit în doi ani, cu perseverență, făcând din asta o prioritate zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună, să-l readucem la viață, și pentru asta le mulțumesc tuturor celor care au crezut, alături de mine.», a declarat deputatul ALDE, care s-a arătat optimist în legătură cu parcursul acestui proiect.

«Odată început acest proiect, nimic nu îl mai poate întoarce din drum și îi avertizez pe politicienii din Vaslui sau de la București care au de gând să-i pună piedici că vor găsi în mine cel mai mare adversar. Vom avea un drum de patru benzi, care va traversa în diagonală județul nostru, va ocoli satele și orașele, și va face ca, de la graniță și până la Tișița, să avem de parcurs maximum o oră și jumătate, indiferent de mijlocul de transport, și nu dublu, așa cum se întȃmplă în prezent. Și mai important, vasluienii vor avea șansa de a ajunge pe autostradă, când toate tronsoanele de legătură vor fi finalizate, la București, la Brașov – Sibiu – Arad și dincolo de graniță, dar și în Republica Moldova! Legătura pe autostradă cu cel mai important punct de frontiera de Est pentru transportul rutier de mărfuri, Vama Albița, va determina creșterea economică a întregii regiuni și creșterea nivelului de trai al vasluienilor.» , a spus Daniel Olteanu.

Ce înseamnă Autostrada Tișița – Albița pentru vasluieni?

«E o șansă uriașă pe care o are acum județul Vaslui, aceea de a demonstra că locul său nu e la periferia economică a Romȃniei și a Uniunii Europene. În plus, municipiile Vaslui, Huși și Bârlad vor acces direct la autostradă sau la 10-15 minute! E un semn de solidaritate așteptat îndelung de vasluieni, care trebuie să profite din plin de potențialul uriaș de creștere economică a regiunii și de beneficiile sociale pe care le va aduce acest proiect de mare infrastructură, UNICUL din județ.

Cu susținerea ALDE și sprijinul domnului președinte Călin Popescu Tăriceanu, căruia vreau să îi mulțumesc încă o dată pentru că a înțeles importanța uriașă a demersurilor mele și impactul economic pe care îl are acest proiect pentru județul Vaslui și pentru Moldova, tronsonul Tișița – Albița a revenit pe agenda Ministerului Transporturilor, după ce dispăruse complet din orice strategie națională în ultimele două decenii.

Se repară, astfel, cea mai mare nedreptate făcută vasluienilor de toate Guvernele și toți politicienii, indiferent de culoarea politică, pentru care Moldova și județul Vaslui nu au existat pe harta Romȃniei și a marilor investiții în infrastructură, singurele care pot aduce bunăstarea.», afirmă deputatul ALDE, care susține că proiectul de buget pe 2019 e unul bun pentru vasluieni.

Olteanu: „Și alte vești bune pentru vasluieni în bugetul pe 2019”

«Tot la capitolul infrastructură, Bugetul pe 2019 mai are și alte vești bune pentru vasluieni, și sunt bucuros că am reușit să contribui la includerea unor obiective în acest buget꞉ Varianta Ocolitoare Bȃrlad este în grafic, iar pe parcursul acestui an vor fi bugetate și Variantele de ocolire Vaslui și Huși. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de reabilitare și întreținere pe drumurile DN 11A Podu Turcului – Ivești, DN 15D Todirești – Cănțălărești, DN2F Bleșca – Vaslui și DN24A Popeni – Murgeni.

Totodată, au fost alocate sume importante pentru drumuri județene, Vasluiul fiind în primele cinci județe din acest punct de vedere, iar aici subliniez eforturile domnului președinte Dumitru Buzatu și faptul că e important ca, indiferent de partid, să facem tot ce putem pentru acest județ, cu mijloacele pe care le avem la dispoziție.

Având în vedere toate acestea, consider că am obținut MAXIMUM din ce puteam obține în bugetul pe 2019:

  • Autostrada Tișița – Albița
  • Reabilitarea și modernizarea celor mai importante drumuri naționale
  • Există fonduri importante pentru drumuri județene
  • Există fonduri importante pentru proiectele primăriilor de comună

Acestea sunt motivele pentru care nu voi depune niciun amendament la proiectul de buget și sper ca documentul să fie votat întocmai.

Vreau să le mulțumesc încă o dată colegilor mei din ALDE, dar și miilor de vasluieni care au fost alături de mine în realizarea acestui obiectiv. M-ați încurajat să merg mai departe cu eforturile de a pune județul Vaslui pe agenda Guvernului și ați crezut în șansele de reușită pe care le avem împreună, uniți pentru aceeași cauză꞉ viitorul copiilor noștri acasă, în județul Vaslui. Drumul de mare viteză Tișița – Albița va fi o gură de oxigen în economia locală, un pas înainte spre bunăstare și un motiv suficient pentru ca toți cei care plănuiesc să-și caute norocul dincolo de granițe să rămȃnă acasă, să muncească acasă, să pună umărul pentru Vaslui.

Îi invit pe toți cei care au o viziune despre modul în care județul Vaslui trebuie să profite de viitoarea autostradă să contribuie la reușita proiectului cu mijloacele pe care le au: cetățeni, primari, oameni de afaceri, politicieni, de la o simplă idee și până la eliberarea rapidă a unor documente, acolo unde e nevoie.», a declarat Daniel Olteanu, al cărui proiect s-a bucurat de susținerea colegilor săi din ALDE și a președintelui Călin Popescu Tăriceanu.

10 februarie 2019

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here