Posedati de diavol sau doar beti si prosti?!?

0

7 februarie 2019

O betie zdravana la crasma din sat, urmata de distrugerea a zeci de morminte, acesta este „filmul” in care au jucat cei trei autori ai distrugerilor din cimitirul comunei Suletea, un adolescent de 17 ani, unchiul sau de 30 de ani si un amic de bautura, tot de 30 de ani. Exact ca in filmele cu posedati, cei trei vandali au declarat ca nu-si amintesc nimic din cele intamplate. Evident, asta nu-i va scuti de raspunderea penala. Lasand la o parte aceasta ipoteza generoasa, dar strict teoretica, explicatia pentru actiunea lor este cat se poate de „lumeasca”: multa bautura si putin (spre deloc) creier!

Mai putin de o zi de la momentul sesizarii le-a luat celor doi politisti locali ai comunei Suletea pentru a-i identifica si prinde pe indivizii care, in noaptea de 4 spre 5 februarie, au vandalizat cateva zeci de morminte din cimitirul satului. Este vorba despre Andrei D., un pusti de 17 ani, din Barlad, dar care sta fara forme legale in Suletea, unchiul sau, Gheorghita Dranga, de 30 de ani, din Suletea, si Ionut Grecianu, de 30 de ani, din Carja, suburbia orasului Murgeni. Potrivit politistilor care ancheteaza cazul, cei trei au consumat bauturi alcoolice impreuna la un birt din sat, dupa care au mers in cimitir si au spart crucile si pietrele funerare de la 42 de morminte, insa nu isi amintesc nimic din cele intamplate. Dupa ce au fost prinsi, profanatorii au fost ridicati de seful Postului de Politie Suletea si dusi la Politia orasului Murgeni pentru audieri.

Momentan nu putem estima valoarea prejudiciului cauzat, pentru ca sunt foarte multe parti vatamate si inca nu s-a discutat cu toate. In urma activitatilor specifice desfasurate de colegii mei, suspectii au fost identificati si depistati. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de profanare de cadavre sau morminte, pentru care Codul Penal prevede o pedeapsa cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda”, ne-a declarat subinspector Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Politia Locala Suletea este mereu la datorie! Indiciile politistilor nostri locali au fost suficiente pentru a-i retine pe profanatorii de morminte! Acum au fost retinuti de ajutorul sefului de post al comunei Suletea, Adrian Rotaru, si dusi la Politia Murgeni! Personajele care ne-au facut comuna de rusine sunt Dranga Gheorghita (31 ani), D. Andrei (17 ani) si Grecianu Ionut (31 ani)! Multumesc Politiei Locale Suletea si Politiei Murgeni!

n memoria celor dragi plecati la cele vesnice, sa-si faca treaba p

na la capat!”, este postarea

primarului Ciprian Robert Tamas pe pagina sa de socializare, la scurt timp dupa identificarea profanatorilor.

Tot pe pagina de socializare a primarului au inceput sa curga, alaturi de masajele de felicitare pentru operativitatea politistilor, si sfaturi referitoare la pedeapsa pe care ar merita-o cei trei autori. Una dintre acestea, pe care o imbratiseaza si edilul comunei, nu include pedeapsa cu inchisoarea, ci munca de refacere a distrugerilor, in prima instanta, urmata, ulterior, de munca in folosul comunitatii – bineinteles, neremunerata! – pe termen nedefinit.

Reamintim ca,

in noaptea de 4 spre 5 februarie, zeci de morminte din cimitirul din Suletea au fost devastate. Initial, s-a crezut ca au fost vandalizate crucile si pietrele funerare de la 31 de morminte, insa, o numaratoare mai amanuntita a scos la iveala ca 42 de locuri de veci au fost profanate. Dezastrul a fost observat inca de ieri dimineata de mai multi sateni care au mers la cimitir sa aprinda o lumanare pentru sufletele rudelor decedate. Socati de cele vazute, oamenii au sunat imediat la primarie pentru a-l anunta pe edilul Ciprian Tamas de grozavie care, la randul sau, l-a anuntat pe seful de post al comunei despre incident si i-a pus pe cei doi politisti locali din Suletea sa inventarieze numarul mormintelor profanate.

Adriana Susnea

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/02/posedati-de-diavol-sau-doar-beti-si-prosti.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here