Prototipul mașinii viitorului, „cea mai performantă din toate timpurile”, va fi realizat în acest an de inventatorul bârlădean Adrian Roșca

0

1 februarie 2019

Inventatorul bârlădean Adrian Roșca este mai hotărât ca oricând să demareze în acest an lucrările la prototipul mașinii viitorului. A obținut ajutor financiar de la câțiva întreprinzători din oraș dar pentru că nu îi ajung sumele primite până acum și-a scos la vânzare colecția de motociclete de epocă. Cu banii strânși vrea ca până la sfârșitul anului să scoată prototipul celei mai rapide mașini din toate timpurile, pe care a botezat-o RosMar Hreasca. Adrian Roșca vrea să le demonstreze bârlădeni lor și lumii întregi că are dreptate, că poate realiza mașina care va revoluționa industria automobilistică.

„Mașina pe care am prezentat-o oamenilor de afaceri din Bârlad, primăriei, presei și astfel tuturor bârlădenilor, în urmă cu doi ani, este o invenție aflată în curs de brevetare. În maximum doi ani și jumătate voi obține brevetul. Deocamdată, mă focusez pe construirea prototipului mașinii viitorului. Este mașina fără roți motrice, cu prisme de blocare, care folosește drept combustibil aerul comprimat. Va fi cea mai performantă mașină din toate timpurile, cea mai rapidă, și va începe să dilate timpul. Pare incredibil, dar în cele din urmă voi demonstra că am dreptate”, a declarat Adrian Roșca, pentru Est News .

Deși a primit oferte pentru a construi prototipul în alte țări, Adrian Roșca vrea ca această invenție să fie pusă în practică la el acasă. În acest fel, Bârladul va fi cunoscut în întreaga lume ca orașul în care s-a proiectat mașina capabilă să depășească dragsterul american (care poate dezvolta 5,5 G) și mașina suedeză Koenigsegg Agera (ce dezvoltă 0,9 G).

„Voi demonstra lumii că RosMar Hreasca va doborî recordul mondial, că poate dezvolta 6 G și chiar mai multe zeci de G-uri. Pentru început, important este să doborâm supremația deținută de dragster, la ora actuală, cea mai rapidă mașină”, a mai adăugat Adrian Roșca. Bârlădeanul genial, cum a fost catalogat de mai mulți profesori universitari care au analizat invenția, spune că mașina viitorului nu va fi doar una foarte rapidă, ci și una foarte utilă omenirii.

Pentru mașina viitorului nu va exista teren impracticabil

Aceasta va reuși să treacă peste orice obstacol, grație roților cu prisme de blocare și astfel vor putea fi ajutați oamenii aflați în situații de urgență. Va putea înlocui ambulanța care se împotmolește în zăpadă sau șenilatele care nu pot face față terenului accidentat și elicopterele care nu pot zbura din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Einstein a fost cel care a emis principiul echilibrului, cel care spune că există o echivalență între câmpul gravitațional și câmpul inerțial. Invenția mea va face o corelare între inerție și dilatarea timpului. Voi demonstra practic acest lucru montând două ceasuri unul în casă și altul în mașina viitorului. Le voi fixa la aceeași oră, să spunem 10. Veți vedea că în trei ore ceasul din casă va arăta ora 13 iar cel din mașină 10:15. Voi demonstra că ființele din mașină vor rămâne mai tinere decât cele din casă. Voi folosi, de exemplu, două albine sau alte insecte care au durata de viață de câteva zile sau săptămâni. Voi demonstra că cea din casă va muri, iar cea din mașină, hrănită și îngrijită în condiții similare, va trăi. Poate pentru unii e greu de înțeles, dar credeți-mă, nu este imposibil. Eu cred în Dumnezeu și pentru mine Biblia este cea mai complexă carte de fizică de pe planetă. Nu fac nimic împotriva lui Dumnezeu, este o invenție care va ajuta omenirea. Va aduce beneficii”, a mai precizat Adrian Roșca.

Dacă nu s-ar fi confruntat cu obstacole în drumul către casa mamei sale din Hreasca, Adrian Roșca nu ar fi ajuns să inventeze mașina viitorului. Imposibilitatea de a trece de noroaiele satului cu mașina proprie l-a pus pe gânduri. Ulterior, a avut o sclipire de geniu și așa a fost proiectată mașina viitorului.

Inventatorul bârlădean, premiat de Muzeul Național Tehnic

Invenția bârlădeanului a fost extrem de bine primită în toamna trecută, la Salonul de Inventică de la București. Sute de oameni, mulți specialiști, s-au oprit la standul său și au discutat ore în șir cu inventatorul. A primit deja o diplomă care îl onorează enorm. Muzeul Național Tehnic „Dimitrie Leonida” i-a acordat premiul pentru originalitate și viziune în construirea mașinii viitorului.

Bârlădeanul a fost invitat și la salonul internațional automobilistic de la Geneva. Va merge acolo, deși nu este interesat. Va reveni la Bârlad, unde abia așteaptă să înceapă lucrările la prototipul mașinii viitorului. Are nevoie de 15.000 – 20.000 de euro, pe care, deocamdată, nu i-a strâns, dar a început deja să vândă o parte din motocicletele sale de epocă și de îndată ce va obține banii va începe să lucreze.

Adrian Roșca este electrician de meserie. A absolvit Liceul „Mihai Eminescu” în 1985 și este pasionat de motoare, momentan ocupându-se cu repararea motocicletelor de epocă. A lucrat de-a lungul anilor în mai multe întreprinderi din oraș, iar acum lucrează pe cont propriu. Țelul lui este să construiască prototipul mașinii viitorului cât mai repede posibil, până când „un popor muncitor” nu va înregistra o invenție asemănătoare.

Sursa: http://estnews.ro/2019/02/01/prototipul-masinii-viitorului-cea-mai-performanta-din-toate-timpurile-va-fi-realizat-in-acest-an-de-inventatorul-barladean-adrian-rosca/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here