Premieră pentru atletismul bârlădean – Larisa Talpiș este prima atletă de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad care se califică la un campionat balcanic de sală.

0

1 februarie 2019

de George PROCA

Bârlădeanca Larisa Talpiș a avut o ascensiune fulminantă, reușind să se califice la prima ei competiție internațională în mai puțin de un an de când s-a apucat de atletism. Aceasta a început să se pregătească la CSS Bârlad cu Lucian Bolgar în luna mai a anului trecut. În vârstă de 15 ani, Larisa a reușit să își câștige participarea la Campionatul Balcanic de Atletism Under 20, care va avea loc pe 10 februarie la Istambul, Turcia, după ce a surclasat sportive mult mai experimentate.

Competiția este destinată junioarelor 1, dar au drept de participare și junioarele 2, dacă au timpi mai bune. Larisa a reușit niște curse fantastice, deși este abia în primul an de junioare 2, având la proba de 800 de metri al doilea timp la senioare. Bârlădeanca a făcut senzație de fiecare dată la cele trei competiții de selecție, la Campionatul Municipal de sală, la Cupa Romanian Masters Athletics și la Campionatul Național Universitar de la Bacău.

Bârlădeancă Larisa Tălpiș nu s-a remarcat doar în România, ci a fost inclusă și în topul celor mai bune atlete la nivel mondial la categoria de vârstă U18, în proba de 800 metri, ocupând locul șase. Lista conține 26 de nume din întreagă lume și a fost întocmită de Internațional Association of Athletics Federations (IAAF).

Larisa Talpiș se descurcă foarte bine și la proba de 400 de metri.

“Larisa și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție internațională prin multă muncă, seriozitate și ambiție, dar și datorită unor calități deosebite. I-a prins bine pregătirea de la Lia Manoliu, s-a descătușat, este în formă. Nu este emotivă, știe să se mobilizeze în competiție, se luptă până la ultima picătură, deci are șanse reale să facă o figură frumoasă. Sperăm să se prezinte onorabil acolo și să obțină o clasare bună” , a declarat pentru Est News Luician Bolgar, profesor de atletism la CSS Bârlad.

Sursa: http://estnews.ro/2019/02/01/premiera-pentru-atletismul-barladean-larisa-talpis-este-prima-atleta-de-la-clubul-sportiv-scolar-css-barlad-care-se-califica-la-un-campionat-balcanic-de-sala/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here