Vaslui: O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prezentă la SJU pentru a studia cazurile de rujeolă

0

2019-01-14 11:41:14

O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este prezentă, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru documentarea unui studiu privind evoluţia cazurilor de rujeolă.

“Reprezentanţii OMS realizează un studiu privind evoluţia rujeolei şi ne-au solicitat să le punem la dispoziţie anumite documente medicale, pe baza cărora să poată analiza situaţia”, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Potrivit acesteia, de la începutul anului, la nivelul unităţii medicale pe care o conduce nu au fost înregistrate cazuri de rujeolă.

Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui arată că în cursul anului trecut au fost înregistraţi în judeţ un număr de 229 de bolnavi de rujeolă, dintre care 111 în mediul urban şi 118 în mediul rural. Dintre aceştia, doar 33 erau imunizaţi, conform schemei de vaccinare, restul fiind persoane cărora nu li s-a administrat vaccin antirujeolic. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: https://www.agerpres.ro/sanatate/2019/01/14/vaslui-o-echipa-a-organizatiei-mondiale-a-sanatatii-prezenta-la-sju-pentru-a-studia-cazurile-de-rujeola–240445

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.