Moldova sub troiene, autorităţile recomandă evitarea deplasărilor. Drumul European E 581, spre Vama Albiţa, închis

0

11 ianuarie 2019, 08:51

Judeţul Vaslui se află sub atenţionare cod galben de ninsori, de mai bine de 24 de ore ningând fără încetare. Circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate.

UPDATE2 Începând cu ora 9.30, s-a instituit restricţie pentru toate categoriile de autovehicule pe drumul European E 581, între Huşi şi Vama Albiţa.

Autorităţile din Vaslui au decis închiderea mai multor drumuri judeţene, cunoscute drept zone de risc în perioadele de viscol. Este vorba de DJ 248A Rafaila – Sofronesti, DJ 284 Arsura – Ghermanesti, DJ 247 Codaesti – Emil Racovita, DJ 244C Padureni – Urlati, DJ 244K Muntenii de Sus – Tanacu, DJ 245 A Lipovat – Bogdana, DJ243 Bârlad-Crâng.

”Avem rugămintea la cetăţeni să nu pornească la drum, decât dacă este absolut necesar, pentru a nu îngreuna activitatea drumarilor”a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan.

UPDATE1 Începand cu ora 8.30, s-a instituit restricţie de 3,5 t pe DN 2F, Vaslui-Bacău şi dn 24 Vaslui- Iaşi.

Ştire iniţială: Potrivit reprezentranţilor Prefecturii Vaslui, toate drumurile naţionale, care străbat judeţul, precum şi Drumul European 581, sunt deschise circulaţiei, însă având în vedere stratul mare de zăpadă care s-a aşezat în ultimele ore, precum şi viscolul, se recomandă şoferilor să evite deplasările, dacă acestea nu reprezintă o urgenţă. În continuare, în judeţul Vaslui ninge viscolit , iar vizibilitatea este sub 100 de m.

La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a luat decizia ca tirurile, cisternele şi camioanele să rămână în terminalul marfă până la expirarea codului galben.

Traficul se desfăşoară cu mare dificultate şi pe străzile din municipii, care sunt pur şi simplu îngropate în troiene. În multe zone ale oraşului, pietonii sunt nevoiţi să meargă pe stradă, trotuarele fiind impracticabile, în ciuda eforturilor lucrătorilor de la Salubritate.

Având în vedere atenţionarea meteorologică cod galben de vreme rea (ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 10 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 12:00, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Poliţia Română atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu masa maximă autotrizată de peste 3,5 tone şi cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!

Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile.

Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/moldova-troiene-autoritatile-recomanda-evitarea-deplasarilor-strazile-vaslui-ingropate-sapada-1_5c3838e8df52022f757a6ce8/index.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.