Inter Sport Vaslui, din pasiune pentru fotbal | FOTO

0

Liga 5

EXEMPLU DE URMAT… Într-un judet în care fotbalul la nivel de seniori suferã, dupã ce rãmas fãrã nicio echipã în primele trei esaloane fotbalistice ale tãrii, existã persoane care din pasiune pentru fotbal s-au organizat pentru a-si satisface dorinta de a practica acest sport. Asa a luat nastere, în 2014, echipa de fotbal Inter Sport Vaslui.

În urmã cu cinci ani, un mic grup de prieteni se aduna pe terenul de fotbal al Liceului “Emil Racovitã” din Vaslui, pentru a-si trãi bucuria de a juca fotbal. De acolo a pornit proiectul Inter Sport Vaslui, iar jucãtorii s-au ambitionat sã evolueze în campionatul judetean de fotbal, chiar dacã nu au avut sustinere financiarã. Fobalistii vasluieni au fãcut cheta pentru a rezista în campionat, singurul ajutor venind din partea AJF Vaslui, care le-a oferit un echipament de joc si câteva mingi. Vicepresedinte clubului, Alexandru Ghiurtu, ne-a povestit cum a luat fiintã echipa de fotbal si ce ascensiune a avut în ultimii ani. “Inter Sport Vaslui este mai mult decât o echipã de fotbal, este o familie. Jucãm împreunã de 5 ani de zile si am ajuns sã fim foarte apropiati, prieteni pe teren si în afara acestuia. Jucãtorii echipei provin din toate domeniile de activitate, iar terenul de fotbal este singurul loc unde ofiteri, agenti de politie, jandarmi, profesori, agenti de vânzãri, distribuitori, sunt o familie pe care îi uneste pasiunea pentru fotbal. Înainte de a se înfiinta echipa, eram doar o gascã de prieteni, fani ai minifotbalului, pânã când s-a luat decizia de a se încerca si fotbalul pe teren mare. În prezent echipa InterSport se autofinanteazã, fiecare jucãtor contribuind meci de meci cu o sumã de bani. Când spui InterSport Vaslui, spui în primul rând fair-play, pasiune, iar fiecare duminicã pentru noi este un moment de sãrbãtoare, de relaxare, întrucât ne împãrtim timpul între aceastã pasiune si familia de acasã. C.S InterSport Vaslui s-a creat pe bazã de respect pe drepturi egale între jucãtori.”, a declarat Alexandru Ghiurtu, vicepresedintele clubului vasluian.

Lider meritoriu

Dupã prima parte a campionatului, Inter Sport Vaslui se aflã pe primul loc în Seria de Vest a Ligii 5, cu 18 puncte, obtinute în urma a cinci victorii si o înfrângere. Singurul esec a fost înregistrat la Negresti, scor 1-2. Ca si calificatã în play-off, Inter Sport Vaslui are ca obiectiv promovarea în Liga a 4-a. “De la an la an echipa a evoluat, a crescut ca valoare si am urcat în clasament, ajungând anul acesta pe primul loc, dupã un tur de campionat foarte bun, cu un golaveraj de 36-4 si sperãm sã mentinem în continuare rezultatele bune. Anul acesta dorim sã încercãm si Liga a 4-a, obiectivul nostru fiind promovarea de pe primul loc. Va fi o nouã provocare pentru fiecare dintre noi, asta însemnând automat costuri mai mari si un alt ritm de joc, dar sperãm sã facem fatã si sã purtãm cu mândrie la fiecare meci tricoul Intersport Vaslui”, a mai adãugat Ghiurtu.

Inter Sport si-a definitivat lotul pentru retur

În returul Ligii a 5-a, Inter Sport Vaslui va avea un lot de 23 de jucãtori, cu care va ataca promovarea în Liga a 4-a. Iatã lotul de jucãtori al echipei: Adrian Butnaru (portar), Robert Rotaru, Gabriel Talpan, Lucian Damian, Dragos Ghiga, Liviu Hutanu, Mihai Andruscã, Andrei Marius Bãdãrãu, Radu Emilian, Georgian Turcu (fundasi), Ciprian Tãbãcaru, Claudiu Iacob, Alexandru Ghiurtu, George Lihor, Alexandru Andrei Tãbãcaru, Iulian Turcu, Radu Arcãlianu, Silviu Popa, Vlad Giurgea (mijocasi), Ioan Ifrim (antrenor-jucãtor), Vlad Spânache, Sebastian Brumã si Dãnut Cristinel Bran (atacanti). Antrenor: Ioan Ifrim.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/inter-sport-vaslui-din-pasiune-pentru-fotbal-foto

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.