Gravidă transportată la ambulanţă cu autofreza şi şenilata ISU

0

cu 43 de minute in urma

ianuarie 11, 2019

O gravidă din localitatea Oniceni, județul Neamț a fost transportată, vineri, la ambulanţa care o aştepta în altă localitate cu ajutorul şenilatei din dotarea ISU Neamţ.

Intervenţia a fost necesară din cauza faptului că drumurile din localitate sunt înzăpezite.

‘În primă fază a intervenit un utilaj de la primărie iar la întâmpinare s-a deplasat şenilata care a preluat pacienta şi a transportat-o în comuna Valea Ursului de unde a fost preluată de ambulanţă’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Tot în comuna Oniceni, pompierii au intervenit cu o autospecială complexă şi o şenilată pentru transportul a două persoane, din satele Solca şi Pustieta, care trebuiau să ajungă la dializă în municipiul Roman.

Pompierii din Roman au avut o acţiune şi în localitatea Stejaru, din comuna Ion Creangă, unde o ambulanţă privată care transporta pacienţi la dializă nu a mai putut înainta din cauza drumului înzăpezit. Autofreza din dotarea ISU Neamţ a deschis drumul ambulanţei şi pacienţii au ajuns la spital.

Trei drumuri judeţene din Neamţ au fost închise circulaţiei rutiere fiind înzăpezite iar pe drumul naţional Piatra-Neamţ – Roman a fost impusă o restricţie de circulaţie autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, potrivit unei informări a Prefecturii Neamţ.

Nu se circulă pe DJ 207C Stejaru – Valea Ursului, DJ 159 în localitatea Oniceni şi DJ 157 în localitatea Trifeşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Neamţ, nu a fost nevoie de convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, judeţul fiind sub avertizare de cod galben de ninsori şi viscol.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a declarat că mai multe autoturisme au rămas înzăpezite sau au derapat şi au ieşit de pe carosabil, încă din cursul nopţii trecute. Între acestea au fost mai multe ambulanţe care au fost ajutate de echipajele ISU să îşi continue drumul, nefiind rănită nicio persoană.

Adriana ADAM

Sursa: http://stiriest.ro/2019/01/11/gravida-transportata-la-ambulanta-cu-autofreza-si-senilata-isu/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.