Bani europeni pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a județului Vaslui

0

26 noiembrie 2018

Joi, 29 noiembrie 2018, Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară un proiect de hotărâre privind implementarea proiectului intitulat «Planificarea strategică pentru o dezvoltare durabilă a județului Vaslui». Consilierii județeni vor aproba, de asemenea, și cheltuielile legate de derularea proiectului.

Loading...

Proiectul a fost depus pe Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), cu perioada de finanțare cuprinsă între anii 2014 – 2020.

Mihaela Chircu, directorul Direcției Dezvoltare și Cooperare din cadrul CJ Vaslui, a spus că valoarea totală a proiectului este de 816.478 de lei. Principalul obiectiv al proiectului vizează elaborarea unei strategii de dezvoltare a județului Vaslui pentru perioada 2021 – 2027. „ Pe lângă întocmirea strategiei de dezvoltare, proiectul mai are și o altă componentă. Este vorba despre organizarea de cursuri pentru 70 de funcționari publici din cadrul CJ Vaslui, care vor fi instruiți în ceea ce privește planificarea strategică, manager de proiect și evaluator de proiect”, a precizat Mihaela Chircu.

POCA promovează crearea unei administrații publice moderne, capabilă să faciliteze dezvoltarea socio-economică, prin intermediul unor servicii publice competitive, investiții și reglementări de calitate. Programul se adresează tuturor celor opt regiuni de dezvoltare ale României. În cadrul programului vor putea obține finanțare autorități și instituții publice centrale, autorități administrative autonome, ONG-uri, parteneri sociali,

autorități și instituții publice locale de la nivelul județelor și municipiilor

etc. Alocarea financiară a programului din Fondul Social European pentru perioada 2014-2020 este de 553,19 milioane de euro.

Sursa: http://estnews.ro/2018/11/26/bani-europeni-pentru-elaborarea-strategiei-de-dezvoltare-a-judetului-vaslui/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.