Dosar penal pentru ucidere din culpã în cazul bãrbatului mort in accident de munca!

0

GHINION…În cazul accidentului de muncã petrecut ieri dimineatã pe strada Mircea cel Bãtrân din Bârlad, soldat cu decesul unui bãrbat de 51 de ani care a decedat în spital, politia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpã. Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, iar odatã cu ancheta politiei si ITM Vaslui face în paralel ancheta proprie.

Bãrbatul decedat este din localitatea Crâng, comuna Ciocani si se numeste Cornel Andone, de 51 de ani fiind angajat cu forme legale. Vã reamintim cã ieri dimineatã, pe strada Mircea cel Bãtrân din Barlad, s-a produs un accident de muncã, soldat cu o victimã. Cornel Andone, a cãzut pe scara interioarã, de la o înãltime de 3,5 metri, în timpul când executa o lucrare angajatã de firma unde el era muncitor. La fata locului a sosit Ambulanta în cel mai scurt timp. Echipajul, care era doar cu asistent medical, a gãsit victima în stop cardio-respirator, începând manevrele de resuscitare, dar solicitând si prezenta Ambulantei cu medic. Aceasta din urma a ajuns destul de repede, iar dupã mai multe minute de resuscitare, victima a început sã aibã puls si a fost transportatã la Spital, în stare semi-constientã. Diagnosticul pus la spital anunta deja o tragedie: multiple traumatisme produse prin cãdere de la înãltime si un traumatism cranio cerebral sever, fapt care arãta cã victima a cãzut în cap. Omul a intrat în stop cardio respirator la CPU Bârlad, s-a încercat resuscitarea sa încã odatã, numai cã nu a rãspuns manevrelor fãcute de medici, fiind declarat decesul. Cazul a fost preluat de Politie. “În locuinta unde firma angajatoare desfãsura o lucrare erau trei muncitori, iar unul dintre ei, a cãzut de la o înãltime de aproape 4 m, pe o scarã interioarã. Un alt muncitor a sunat la 112 si a solicitat ambulanta, dar bãrbatul a decedat la spital. În cauzã s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

“S-a dispus, sistarea activitãtii la locul de muncã, organizat pe strada Mircea cel Bãtrân, deoarece s-a constatat cã nu se respectã normele privind lucrul la înãltime. Locul de muncã nu era amenajat corespunzãtor, cu privire la obligatiile pe care trebuie sã le respecte angajatorul. Dupã decesul muncitorului s-au ridicat de la firma angajatoare toate documentele, pentru verificare si cercetare, pentru a se stabili dacã s-au respectat toate normele privind securitatea muncii pentru lucrul la înãltime”, a declarat Gheorghe Chirvase, seful ITM Vaslui.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/dosar-penal-pentru-ucidere-din-culpa-in-cazul-barbatului-cazut-de-pe-casa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here