Ce s-a intamplat cu Roxana, fetita din Puscasi, la o saptamana dupa ce a cerut ajutor

0

cu 11 minute in urma

octombrie 20, 2018

Roxana, fetiţa din Vaslui care a impresionat milioane de români cu povestea ei dureroasă de viaţă va avea curând un alt cămin.

Asociaţia „Casa Share” a început lucrările la fundaţie. În paralel, extrem de mulţi oameni au donat haine, alimente şi jucării pentru cei 5 fraţi sărmani, care au mers de nenumărate ori flămânzi la şcoală, dar şi la culcare.

Roxana: „Se face casă! Aici va fi camera mea şi a surorii mele, acolo camera fratelui mai mare Marian, acolo camera părinţilor, baia, bucătăria şi holul.”

Aşa se simte bucuria unui copil nedrept încercat de viaţă la doar 9 ani. Impresionaţi de vorbele acestei fetiţe care a mărturisit că îşi doreşte să mănânce piure şi o bucăţică de carne, românii au simţit nevoia să ajute.

Roxana: „Le mulţumesc oamenilor care s-au gândit la mine şi la familia mea. Și le mulţumesc! Au dat bani să îmi facă o casa. Nişte oameni au zis că plecăm în vacanţă. S-a schimbat viaţa mea. Plec la Braşov, cu familia mea.”

Ionuț Jucan: „Am adus alimente şi am venit cu ajutorul domnilor din Vatra Dornei, cu TIR-ul, cu materiale pentru a ridica noua casă. Atâta lume s-a mobilizat. Sunt foarte multe familii nevoiaşe în ţară, dar sunt şi mulţi oameni cu suflet care din puţinul lor ajuta pe cineva.”

Cei de la Fundaţia „Casa Share” promit că până de Crăciun această familie va avea un cămin nou.

Bogdan Tănasă, Funația „Casa Share”: „M-a impresionat Roxana, cum a impresionat o ţară întreagă. Am săpat fundaţia, am adus băieţi să facem cofrajul la casă, turnam betonul pe vineri, sâmbătă, vrem de Crăciun să dăm cheile de la noua casă. Tristeţea de pe faţa ei, o frustrare, toate legate mi-au trezit compasiunea.”

Cristina Pruteanu, mama copiilor: „Mulţi oameni au făcut eforturi, din ţară şi străinătate. Le mulţumesc, chiar nu mă aşteptam. Nu reuşeam niciodată să fac pasul ăsta, de a începe o casă, pentru că trebuie să bagi mulţi bani, e greu de câştigat.”

Roxana are două surori şi doi fraţi. Tatăl lor este bolnav la pat, iar mama are grijă de toţi. Băiatul cel mare, de 16 ani, a renunţat la şcoală pentru a munci cu ziua prin sat. Familia trăieşte din ajutor social şi din alocaţiile, aşa că tot ajutorul primit acum reprezintă un nou început.

Sursa: http://stiriest.ro/2018/10/20/ce-s-a-intamplat-cu-roxana-fetita-din-puscasi-la-o-saptamana-dupa-ce-a-cerut-ajutor/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.