CONFLICT…Stare de tensiune din PSD se amplificã, de la zi la zi, si tot mai multi lideri social-democrati vorbesc de o debarcare a lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Prin comparatie cu alti presedinti de organizatii din tarã, liderul de la Vaslui, Dumitru Buzatu, nu se exprimã deschis în favoarea schimbãrii. Cu toate acestea, surse din cadrul PSD sustin cã mai multe organizatii din tarã, printre care si Vasluiul, ar dori ca actualul presedinte sã fie schimbat.

Nemultumitii din PSD cer convocarea unui Comitet Executiv al partidului pentru discutarea scandalului intern. Apelurile lor au fost ignorate pânã acum de cãtre Liviu Dragnea, cu toate cã solicitãrile au venit de la lideri din aproape toate regiunile tãrii. A apãrut în spatiul public si o informatie privind o anume scrisoare, semnatã de lideri de filiale, care îi cer liderului PSD sã facã un pas înapoi. Scrisoarea în care lideri de organizatii ai PSD îi cer lui Liviu Dragnea sã convoace un Comitet Executiv si sã facã un pas înapoi existã, sustine deputatul PSD, Mihai Tudose, care spune, însã, cã el nu a semnat documentul. Declaratia fostului premier PSD apare în contextul în care mai multi social-democrati au declarat public cã nu au vãzut si cã nu existã o scrisoare care sã-l conteste pe presedintele PSD. “Unii sustin cã nu existã, cã nu au vãzut-o. Dumneavoastrã ati semnat declaratia de independentã a SUA? Nu. Ea existã totusi”, a declarat Tudose la insistentele presei. De precizat este cã în tabãra celor care vor sã-i cearã lui Dragnea sã facã un pas în spate, conform unor surse, au fost cooptati trei lideri judeteni importanti: Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, Adrian Țutuianu, liderul PSD Dâmbovita si Horia Nasra, liderul PSD Cluj. Asa se face cã organizatiile judetene care vor retragerea lui Dragnea sunt, la acest moment: Olt, Arges, Giurgiu, Brãila, Ilfov, Dâmbovita, Bistrita, Prahova, Vrancea, Vaslui, Buzãu, Constanta, Cluj, Caras Severin, Timis, Bucuresti si trei organizatii de sector, iar cea mai recent cooptatã este organizatia Cluj.

Dragnea anuntã: “Functia de presedinte nu se ia cu japca”

Capul revoltei din grup este Paul Stãnescu, baron de Olt, care conduce Ministerul Dezvoltãrii si care are mare influentã în teritoriu, acesta având în pixul sãu banii care se dau cãtre administratiile locale. Stãnescu i-a transmis un mesaj direct lui Dragnea si prin presã: „Sigur cã sunt discutii, pãreri diferite, am spus mai înainte lucrul ãsta, dar vã spun ce cred eu, dacã ar fi sã aleg, eu stiu, între un om, o persoanã, un coleg, un prieten si România as alege România. Asa si la partid. Dacã ar fi sã aleg între un coleg, o persoanã, un prieten si PSD, as alege PSD”. În rândul liderilor PSD din Transilvania, de exemplu, pãrerile ar fi împãrtite, cei mai multi asteptând sã vadã cum stau raporturile de putere, iar apoi sã sarã în tabãra celor care par sã iasã victoriosi. Liviu Dragnea a declarat luni cã în aproximativ douã zile se va decide dacã va fi convocat un Comitet Executiv National al formatiunii, adãugând cã functia de presedinte al partidului ”nu se ia cu japca”, ci printr-un vot masiv. Dragnea a mentionat, la Palatul Parlamentului, cã discutiile care s-au purtat în ultima vreme în partid nu mai trebuie lungite foarte mult. Întrebat dacã ar trebui convocat un Comitet Executiv National, Dragnea a spus cã a vorbit cu foarte multi colegi, o sã mai discute luni si marti, apoi o sã decidã împreunã. Presedintele PSD a mentionat cã nu stie dacã existã o scrisoare a unor lideri social-democrati prin care i se cere sã renunte la sefia partidului. «Nu stiu, am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut si pozitii în sensul ãsta, care urmeazã sã aibã pozitii în continuare în sensul ãsta, cu toti cu care am vorbit ideea este cã închidem toate aceste discutii, pentru cã avem aprobat un pachet de proiecte la Comitetul Executiv, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie sã ne ocupãm, nu de discutii din astea fãrã sfârsit. Nu le vãd bine deloc (astfel de discutii – n.r.)», a afirmat el.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/s-a-rupt-lantul-de-iubire-dintre-dragnea-si-buzatu

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.