Zilele culturale ale Vasluiului, un succes

0

Zilele culturale ale municipiului Vaslui au fost un succes. În cele patru zile mii de vasluieni au participat la concerte ale unor formații precum Voltaj sau Proconsul, la spectacole folclorice sau ale unor trupe locale. Ultima zi, cea de ieri, a fost dedicată în special folclorului și celor în vârstă.

Loading...

În primul an în care s-au desfășurat patru zile la rând, în loc de trei, ca până acum, Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui, au adunat mii de vasluieni care au participat la concerte ale unor formații consacrate precum Voltaj sau Proconsul, la spectacole folclorice, meciuri de fotbal și alte competiții, expoziții și alte activități.
Ziua de ieri, ultima, a fost dedicată folclorului și celor mai în vârstă, debutând, la ora 10.00, la Centrul Municipial pentru Promovare și Informare Turistică, cu șezători sătești, cântece de cătănie, patriotice, doine – eveniment denumit “Din bătrâni, din oameni buni: tradiții ale satului vasluian”. Cei care au dorit să afle povești de viață ale seniorilor vasluieni au participat, de la ora 12.00, la “Istoria vie, după 100 de ani de la Marea Unire”. Apoi, la Curțile Domnești, Biserica “Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” a avut loc un spectacol de cântece și dansuri tradiționale în cadrul proiectului “Tinerii iubesc folclorul”. Mai târziu, la ora 18.00, în cadrul Centenarului Filmului Românesc, la Casa de Cultură a fost proiectat filmul “O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie.
Bătrânii care sărbătoresc 50 de ani de la nuntă au fost sărbătoriți apa cum se cuvine ca în fiecare an, iar Zilele Culturale ale Vasluiului s-au încheiat cu un concert folcloric, de la ora 20.00, pe scenă urcând Grupul Folcloric “Floarea Dorului” – coordonator Adrian Călin; Ansamblul de dansuri “Joc” – coregraf Gheorghe Ilașcu; Orchestra de muzică populară “Rapsodia Vasluiului” – dirijor Cristian Nãstase, Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului” – coregraf Virginel Solomon, iar de la ora 21.00, Ansamblul de cântece și dansuri “Fluieraș“, condus de frații Ștefănuț. Surpriza serii a fost cântăreața de muzică populară Maria Dragomiroiu și interpretul Dinu Iancu Sălăjanu. Închiderea evenimentului s-a făcut la 23.30 cu un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.