Spectacole, expozitii si competitii sportive la Zilele comunei Drânceni

0

MODIFICÃRI… Drâncenii si-au schimbat data de sãrbãtorire a Zilelor Comunei! Din mijlocul toamnei, petrecerea s-a mutat primãvara si, pe parcursul unei sãptãmâni întregi – 20 – 27 mai 2018, sunt programate evenimente culturale si artistice în satele componente.

Astfel, pe 20 mai, în satul Râsesti, va avea loc un campionat de fotbal, unde vor participa echipe din comunele Pãdureni, Duda Epureni, Stãnilesti si, evident, echipa gazdã din Drânceni. De asemenea, tot în aceastã zi este programat un campionat de sah, cu participarea a nu mai putin de 100 de copii, pasionati de sportul mintii, din mai multe zone ale judetului. A doua zi, tot la Râsesti va fi sãrbãtoare mare! Este hramul satului, sãrbãtorit de decenii, în ziua Sfintilor Constantin si Elena. “Este o sãrbãtoare foarte dragã si asteptatã de comunitate. Dimineata oamenii merg la Bisericã, la Sfânta Liturghie. Apoi, în familie, între prieteni, se fac petreceri, într-o atmosferã plãcutã. Cel mai frumos lucru este cã de hramul satului se întorc acasã cei mai multi dintre fiii plecati departe. De aceea toatã lumea asteaptã aceastã zi”, spun sãtenii. Tot la Râsesti, pe 25 mai, va avea loc un concurs numit “pas cu pas spre România Mare”, la care vor participa elevi din scolile Averesti, Lunca Banului, Stãnilesti, Râsesti si Ghermãnesti. De asemenea, va fi prezentatã o expozitie, intitulatã “Pãstrarea si cultivarea traditiilor strãbune”, cu lucrãri în tehnici diferite: costume populare, în miniaturã, machete reprezentând cãsuta tãrãneascã de odinioarã, pãpusi din linguri de lemn, îmbrãcate în costume populare, cusãturi pe etaminã, colaje, etc. Evenimentele culturale vor fi completate de un simpozion deosebit, numit “Locul istoriei locale în cadrul istoriei nationale si universale”, realizat în parteneriat de Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, Muzeul Judetean “Stefan cel Mare”, ISJ Vaslui, Liceul “Ion Neculce” Târgu Frumos, dar si Colegiul National “Cuza Vodã” Husi. Cãminul Cultural Drânceni, Primãria, dar si Asociatia “Plaiurile Prutului”. Toate aceste activitãti fac parte din proiectul judetean “Istorie si traditii pe malurile Prutului”, dupã cum transmit organizatorii.

Toamna, petrecerea comunei era cu ploaie si frig

Petrecerea cea mare este programatã pe 27 mai. Atunci, la Ghermãnesti, se va desfãsura un spectacol, cu interpreti preferati de public. Este vorba despre Margareta Clipa, Carolina Prepelitã, Nicu Mâtã, trupa Today, Lorena, dar si artistii locali, deveniti emblemã pentru comuna lor, “Plaiurile Prutului”. Primarul Gelu Pecheanu a spus: “Eu cred cã este o idee bunã ca sã petrecem zilele comunei în perioada aceasta, a lunii mai. Toamna era mereu ploaie, era frig câteodatã. Acum e frumos, e vremea cireselor si oamenii se pot bucura de toate evenimentele. Eu sper sã vinã cât mai multi oaspeti la noi, pentru cã avem o comunã frumoasã, si oameni primitori”, a spus primarul Pecheanu.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/spectacole-expozitii-si-competitii-sportive-la-zilele-comunei-dranceni

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here