Azi e cu anul nou, normal! Dar ce an…! Dar ce frumos o să fie…! Stați să vedeți! Adică, o să stați oricum, că nu prea aveți locuri de muncă, oamenii de afaceri, puțini, câți sunt, vor sta și ei, să vadă cum or să mai trăiască pe lângă corporații și să înțeleagă noile modificări legislative, bugetarii vor sta și ei să își așteapte salariile „fenomenale” și să mai înceapă un proiect european sau ceva… cândva, agricultorii vor sta să își aștepte subvențiile. Numai asistența socială… La Asistența Socială se lucrează! Și primarii nu vor sta! Primarii nu vor sta!
Nu știu dacă ați observat, dar în județul Vaslui se instalează treptat fericirea generală, pe zi ce trece. Iar eroii acestei sfunfundări viitoare în beatitudine și înălțări în Paradis sunt primarii, transformați de o vreme încoace de către ziarele vasluiene în niște adevărați arhangheli ai dezvoltării și progresului. Pentru că, da, dragii noștri vasluieni, anul acesta ne așteaptă niște transformări de proporții biblice.
Primul care a început seria „Ce minuni mai face primarul dumneavoastră minunat” a fost Obiectiv, care de prin toamnă încoace vrea să ne arate ce „Se întâmplă în județul Vaslui”. Și a fost așa: „Toamna se numără reușitele de la Pogana”, „Asfalt pe drumurile din Mălușteni”, „Se asfaltează comuna Blăgești!”, „În patru ani scot comuna Dragomirești din noriu”. „Se întâmplă în județul Vaslui” este, deci, o rubrică pe bază de asfaltare, menită, fără îndoială, să… cimenteze niște relații ale ziarului cu edilii locali, „ordonatori de credit”, cum se mai numesc ei, în treacăt fie spus…
Dacă Obiectivul o dădea realist numai la trecut și prezent, spre sfârșitul anului, mirosindu-i ceva, pe „nișă” s-a băgat Vremea nouă, care însă a ars-o numai futuristic. Ca să recupereze timpul pierdut la start în fața Obiectivului, și cum se încheiau și descheiau bugetele, Vremea nouă s-a exaltat într-un mare hal, ca în cea mai profundă experiență religioasă, iar șeful ei, Timofticiuc, foarte probabil ar putea să jure că a avut și o revelație, în care l-a văzut pe Iisus pe muntele Tabor. „Și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina” (Matei 17, 2). Depinde pe cât ești dispus să semnezi cu el…
Da, vorbim despre „schimbarea la față”, pe care Vremea nouă o vede de atunci mai peste tot. „Primarii vasluieni se pun pe treabã”, „Comuna Stefan cel Mare se modernizeazã vãzând cu ochii!”, „Iacob si schimbarea la fatã a comunei Dragomiresti”, „Comuna Oltenesti îsi schimbã fata!”. Aleluia, aaaleeeluuuia!
În afară de astea, au mai fost articole ceva mai „laice” cu „La Iana a venit Moș Crăciun cu încă un contract de finanțare!”, „Se schimbã (în bine!) soarta comunei Poienesti”, „Comuna Fãlciu se deschide spre Europa, în 2018”, „Comuna Vetrisoaia, perspective pentru 2018: teatru de varã modern, drumuri asfaltate, groapã de gunoi ecologicã”, „Noul An aduce modernizarea Dãnestiului”, „Comuna Vulturesti se dezvoltã în ritm sustinut”, „Vãleniul se aliniazã standardelor europene”.

Loading...

De ce nu mă credeți când vă spun?! Totul o să fie foarte bine! Nimic nu mai este imposibil! Că și Robo al nostru, cât e el de motor artificial și mașină mică, a început să plângă de bucurie când a văzut toate astea. Primarii s-au pus pe treabă! Atât mai trebuia!
Înainte nu reușeau să termine nimic cu anii… Ei, de acum vor începe să lucreze la un drum și va ieși autostradă, vor „demara” la o stație de autobuz și vor finaliza un aeroport, vor începe să sape la o aducțiune de apă și vor spune „Ce dracu? Mai bine să facem metrou, dacă tot ne-am apucat!”. Podurile? Vor deveni pasaje aeriene ce vor face legătura între localități. Iar dedesubt râuri, râuri de biznismeni, investitori străini, strategici, parteneri occidentali, turiști japonezi, emigranți clandestini din Orient în căutarea unei vieți mai bune, foști fanatici musulmani, acum teroriști calmi, veniți să vadă cum paradisul promis de profet după moarte s-a întțmplat pe pământ, la Vaslui și nu mai trebuie să sară în aer ca să ajungă acolo.
Iar toate acestea pentru că primarii s-au apucat de treabă. Atât mai trebuia! Dar s-au hotărât… Ce bine o să fie! Stați să vedeți! Aaa, stăteați oricum? OK!

Bărbat cu fasole cu varză murată

În Vremea nouă am citit un articol fără autor, nesemnat, dar despre care se pot spune cu maximă certitudine două lucruri: e vorba despre un bărbat și e scris de o femeie. Ce vă prezint acum este tot articolul „La un pas de moarte, dupã ce a poftit la fasole cu varzã muratã!” și vă rog să numărați de câte ori apare cuvântul „bărbat”: „Cu sigurantã bãrbatul a mâncat cu poftã, nu a mestecat bine si la un moment dat, pe fondul neatentiei, bãrbatul s-a înecat cu varzã muratã. Când a vãzut cã bãrbatul nu mai poate respira si se înroseste la fatã, speriatã, sotia a sunat la 112 si a cerut sprijinul unui echipaj de la ambulantã. În scurt timp, la fata locului a sosit un echipaj medical SMURD, de la Terapie Intensivã Mobilã, care i-a acordat bãrbatului primul ajutor, apoi l-a transportat la spital pentru mai multe îngrijiri medicale. Se pare cã accidentul bãrbatului a survenit si pe fondul unor afectiuni mai vechi. Vecinii lui Onilã spun cã acesta suferã de stomac si mai mereu vomita ce mânca. Cu atât mai mult, bãrbatul ar fi trebuit sã fie mai atent cum mãnâncã si, mai ales, ce mãnâncã. Constantin Onilã a rãmas internat în spital, sub supraveghere medicalã”.
Pe aproape fiecare rând autoarea trebuie să reamintească că persona care era să moară mâncând fasole cu varză murată este bărbat. Și a avut rezon: trebuia subliniat că era bărbat, pentru că o femeie nu se putea îneca cu fasole cu varză murată! Doar un bărbat putea să se înece cu fasole cu varză murată! Aștia suntem…!

A fost război în Zona industrială

Acum vreo săptămână a început războiul la Vaslui… Iar asta e o știre care a reușit să scape oricui. Cum s-a putut întâmpla asta?! Dintr-o neînțelegere. Rezultată din modul în care folosesc unii dintre noi cuvintele astea… Dar războiul a început în Zona industrială a Vasluiului și a fost anunțat de Vremea nouă: „CONFLAGRATIE… In urma cu putin timp, pompierii vasluieni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la BicoIndustries, o fabrica de materiale plastice din zona industriala”. „Conflagrație” înseamnă numai „conflict armat de mari proporții, război în care sunt atrase numeroase state”. Nu mai înseamnă altceva. Dar ce s-a întâmplat foarte probabil a fost că Vremea nouă iar s-a exaltat și a vrut să scrie „deflagrație”, dar i s-a părut prea puțin și banal. „Ardere explozivă a unui corp care se propagă cu viteză mică”? Ce să faci cu asta?! Așa că a dat-o în CONFLAGRAȚIE! Oare ce s-ar întâmpla dacă chiar începe un război la Vaslui. Probabil ar scrie doar „FLAGRAȚIE!”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.