14 formații, din care trei de copii, vor participa, duminică, la cea de-a XIII-a ediții a Festivalul Fanfarelor. Gazda concursului din acest an va fi Teatrul de Vară al comunei Pădureni.

Loading...

Pregătirile pentru ediția din acest an a Festivalului Fanfarelor au început încă de luna trecută, când a fost redactat regulamentul și au fost vizionate programele propuse de fanfarele participante. Pe lângă formațiile locale, la evenimentul muzical vor participa și invitați din Iași și Republica Moldova.

”Sigur că vom avea și fanfare invitate, din afara județului nostru. În concurs, vor evolua efectiv șapte fanfare. Sunt convins că și această ediție va fi una plăcută pentru cei din Pădureni. Mă bucur că se investesc sume importante de bani pentru achiziția de costume și instrumente astfel încât, în județul nostru, putem vorbi de transmiterea către generația tânără a acestui gen de muzică”, ne-a declarat directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Lucian Onciu.

Ca și la edițiile anterioare ale Festivalului Fanfarelor, organizatorii preconizează că, duminică, la Pădureni vor fi prezenți foarte mulți iubitori ai genului, având în vedere că există numeroși spectatori care vin din alte județe. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/21/14-formatii-vor-participa-la-festivalul-fanfarelor-organizat-la-padureni/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.