Mãrturisirile prezentatorului Mircea Radu: motivat de un cãlugãr de la Mãnãstirea Bujoreni sã tinã toate posturile din an

0

MÃRTURISIRI… Desi au trecut ani buni de când nu mai existã emisiunea “Din dragoste”, ecourile încã se mai resimt. Prezentatorul Mircea Radu a povestit recent cum a fost motivat de un cãlugãr de la Mãnãstirea Bujoreni sã tinã toate posturile din an. L-a cunoscut din întâmplare în 2006, dupã ce a primit o scrisoare din partea unei bunici care voia sã-i facã o declaratie de dragoste nepotului ei. Pentru cã cei doi locuiau în zonã si erau apropiati de lãcasul sfânt, echipa de productie a emisiunii a decis ca declaratia de dragoste sã fie filmatã chiar la Mãnãstirea Bujoreni. Acolo, Mircea Radu a aflat douã povesti împresionante, una dintre ele despre o vindecare miraculoasã, iar cealaltã despre un cãlugãr cu studii în Psihologie.

Vedeta a povestit cã pe când fãcea emisiunea “Din Dragoste”, a primit o scrisoare din partea unei bunici care voia sã-si arate dragostea fatã de nepotul sãu. “Acest copil nu avea pãrinti, nu stiu motivele, cert era cã-l crestea femeia aceasta. Si ea scrisese la „Din dragoste” cã vrea sã-i facã o declaratie de dragoste nepotului ei. Am întrebat-o de ce. Mi-a zis cã vrea ca acest copil sã stie cã ea îl iubeste. Am întrebat-o: „Dar el nu stie cã-l iubiti?”. M-a întrebat dacã stiu povestea lui, i-am zis cã nu, si am rugat-o sã mi-o spunã. Bãiatul ãsta s-a nascut cu o malformatie la inimã. În clasa întâi, la sport, când gâfâia, se învinetea. Femeia s-a dus cu el la doctor, unde i s-a spus ca acest copil nu va trãi mai mult de un an. Atunci femeia a încercat si metoda cu mãnãstirea. Si cel mic a fost atât de fascinat de ce se întâmpla duminica la Liturghie, la bisericã, încât s-a rugat la Dumnezeu zicând: , ci mi-a explicat pe întelesul meu chestiunea cu religia”

La aceastã mãnãstire l-a întâlnit pe cãlugãrul care l-a fascinat. “Întamplarea face ca atunci sã fi cunoscut un om foarte destept, care a fãcut Facultatea de Psihologie. El avea o iubitã, adica era un om care trãia o viatã normalã. Acum ceva ani, nu stiu cum, pentru cã asta face parte dintr-o tainã pe care nu mi-a zis-o mie, s-a calugãrit. Mie omul ãsta mi s-a pãrut absolut fascinant prin felul cum a ajuns la mãnãstire. Nu era un copil fugit de pe la sapte ani de-acasã, pentru cã îl bãtea taicã-su’ si a nimerit în poarta mãnãstirii, ci un om care stia ce-i ala club… Si, povestind noi asa, mi-a zis cum e cu postul. Dar nu mi-a zis , cã daca mi-ar fi zis asa… Mi-a explicat pe întelesul meu chestiunea cu religia. Mi-a zis: . Atunci am zis sã încerc. Si, dupã cinci ani de zile de când posteam de Crãciun si de Paste, apoi am tinut si postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Cu o sãptãmânã înainte de post, organismul îmi „cere” sã nu mai mãnânc carne. În sensul cã simt cã dacã mai mãnânc o bucãticã de carne din farfurie o sã vomit sapte sãptãmâni. S-a reglat probabil organismul”, a mai povestit Mircea Radu.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/marturisirile-prezentatorului-mircea-radu-motivat-de-un-calugar-de-la-manastirea-bujoreni-sa-tina-toate-posturile-din-an

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.