Cum s-a gândit primarul din Todirești să-i aducă acasă pe tinerii din comună care muncesc în străinătate

0

5 decembrie 2018

O comună la standarde europene, cu străzi asfaltate, dispensare medicale, școli, poduri și construcția de case pentru familiile fără posibilități – aceasta este rețeta cu care primarul comunei vasluiene Todirești vrea să-i aducă acasă definitiv pe tinerii care muncesc în străinătate și care și-au părăsit vatra natală din cauza lipsei de condiții.

În ultimii ani, Primăria Todirești a atras în comună investiții de peste trei milioane de euro.

”Anul acesta am semnat contractul de modernizare al drumurilor comunale, finanțat prin PNDL 2, și am asfaltat deja șase kilometri de drumuri în localitățile Todirești, Viișoara, Huc și Valea Popei. Pe lângă aceste drumuri, am mai făcut recepția la 4,7 kilometri de drumuri asfaltate prin PNDL 1, în localitățile Todirești, Huc și Cotic. Prin aceste investiții sperăm să îi determinăm pe cei din comună care au plecat în străinătate să se întoarcă acasă, deoarece ei au cerut mereu să asfaltăm drumurile. Mai avem depuse și alte proiecte la Ministerul Dezvoltării, la Grupul de Acțiune Locală – Movila lui Burcel și la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași», a spus Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești.

Prin intermediul GAL «Movila lui Burcel», comuna Todirești a reușit să achiziționeze un buldoexcavator cu lamă și cupă pentru deszăpezire, precum și un tocător de vegetație. Pentru operațiunile de deszăpezire comuna mai are și un tractor modern dotat cu remorcă, care a fost achiziționat prin fonduri europene.

”Sunt măsuri de finanțare pentru toți primarii, iar cu un pic de muncă și atenție pot fi atrase în localitățile noastre fonduri nerambursabile. Avem în acest an cereri pentru construirea unor case de la peste 10 familii, iar o parte au obținut autorizațiile necesare. Sperăm ca toți cei plecați la muncă în străinătate sau în alte orașe din țară se vor întoarce acasă, când vor auzi că au asfalt în satul lor. În ceea ce privește lucrările de deszăpezire, noi suntem pregătiți să intevenim în toate cele nouă sate ale comunei, am distribuit nisip și sare în zonele cu probleme și așteptăm să ningă”, a mai spus Petrică Simiuc. (Dănuț CIOBANU)

Sursa: http://estnews.ro/2018/12/05/cum-s-a-gandit-primarul-din-todiresti-sa-i-aduca-acasa-pe-tinerii-din-comuna-care-muncesc-in-strainatate/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.