Pesedistii lui Buzatu, cadou de Crãciun: OUG de amnistie si gratiere!

0

SCANDAL… Liberalii acuzã coalitia PSD-ALDE cã vrea sã dea controversata ordonantã de urgentã pânã la Crãciun si sustin cã au informatii despre cum va arãta actul normativ care vizeazã amnistia si gratierea care ar urma sã-l salveze atât pe Liviu Dragnea cât si pe Darius Vâlcov.

„Cele trei ar fi variantele de amnistie pentru cei condamnati pânã la 5 ani, pânã la 8 ani, sau pânã la 10 ani. Cred cã, mergând pe o moderatie, va fi pânã la 8 ani cã sã se poata salva la pachet si domnul Dragnea si domnul Vâlcov. Iar cele douã variante erau pânã de Crãciun sau dupã Sf. Ioan”, sustine Laurentiu Leoreanu, deputat PNL. Deputatul social-democrat Cãtãlin Rãdulescu este unul dintre alesii care sustin necesitatea unui astfel de proiect si cere public ca el sã fie cât mai repede adoptat. Mai mult, el se revoltã împotriva colegilor de partid care amânã adoptarea amnistiei si gratierii. „Nu numai cã e necesarã. Nu mã astept sã audã nici marii mentori ai partidului meu, sigur unii sunt foarte priceputi, cu ghilimelele de rigoare, dar m-am saturat sã tot vorbesc despre un lucru care trebuie fãcut”, a declarat Rãdulescu.

Ministrul Justitiei: „Nu si-l doresc doar unii, acest act de clementã”

“Acum, sã vã dau un rãspuns pe care chiar as vrea sã-l luati doar în limita rãspunsului. Sã nu vã imaginati cã un astfel de act de clementã si-l doresc doar unii”, a afirmat Tudorel Toader, marti, la Bruxelles. Ministrul Justitiei a apreciat cã în România “justitia începe sã se aseze în matca ei constitutionalã, spuneam altãdatã, si e valabil si astãzi”. „Întrebati oficial si neoficial, nu între justitiabili, care vã vor spune asa ceva, chiar si între magistrati, pentru cã lucrurile, repet, încep sã intre în matca lor constitutionalã si, pânã la urmã ãsta e obiectivul pe care eu mi l-am propus. Sã eliminãm abuzurile, sã eliminãm temerea românilor cã pot fi dedusi judecãtii chiar nevinovati fiind si veti spune: de unde? Pãi, din faptul cã avem de ordinul sutelor de achitati si, ceea ce este bine, dacã sunt nevinovati, ceea ce este rãu dacã au fost trimisi în judecatã, urmãriti penal, eventual arestati si tinuti în puscãrie. Eu nu vreau sã scape cel vinovat, dar nu vreau sã fie tras la rãspundere cel care nu este vinovat. Deci, sã nu scape cel vinovat si sã nu fie tras la rãspundere cel nevinovat”, a mai spus Tudorel Toader.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/pesedistii-lui-buzatu-cadou-de-craciun-oug-de-amnistie-si-gratiere

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.