Doi polițiști vasluieni, decorați de ministrul MAI după ce au salvat oameni de la sinucidere

0

4 decembrie 2018

Doi polițiști din județ au primit distincții speciale din partea ministrului Afacerilor Interne după ce au salvat oameni de la moarte în momente în care au încercat să se sinucidă. Medalii și diplomele le-au fost acordate agentului principal Ștefan Partene și agentului Marius Stoica ”pentru respectarea meritului cuvenit” cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Faptele de eroism a doi polițiști de la noi din județ au fost răsplătite de ministrul Afacerilor Interne cu distincții acordate într-un moment aniversar, mai precis sărbătorirea Zilei Naționale a României. Astfel, agent principal Ștefan

Partene, din cadrul Secției de Poliție

Rurală Bârlad, a primit brevetul ”emblema de onoare a MAI” după ce a salvat de la moarte un bărbat care încerca să se spânzure. Polițistul a reușit să-l dea jos din ștreang pe sinucigaș în urma unui apel la numărul de urgență 112 a fiului acestuia.

Am forțat poarta, iar în grajd era tatăl tânărului, care era semispânzurat cu un ștreang din metal, iar fiul îl ținea să nu sară de acolo. M-am urcat, l-am dat jos din ștreang, dar a devenit foarte agresiv. Atunci l-am imobilizat și am solicitat sprijinul colegilor din operativ, eu fiind în timpul liber. Colegii au venit și l-au dus la spital”

, a povestit Ștefan Partene.

La rândul său, agentul Marius Stoica, de la Postul de Poliție Mălușteni, a primit o plachetă de onoare pentru ”modul deosebit de

executare a misiunilor încredințare”. În cazul său, a fost vorba de salvarea unei femei care se aruncase cu capul jos într-o fântână în urma unei certe cu soțul.

”Mă aflam în patrulare când am primit un apel de la colegii de serviciu pe unitate, spunându-mi-se că soția unui bărbat a devenit violentă și l-a lovit.

Am ajuns la fața locului și am început să-i consiliez pe amândoi. Femeia a început să țipe, apoi a fugit, spunând că se sinucide. Am alergat după ea, nu am ajuns-o pentru că era prea în față. Femeia a ajuns la o fântână cu circumferința mică, a luat capacul și s-a aruncat în fântână. Am reușit să o prind de un picior, am scos-o afară cu greu, m-am aruncat cu ea jos și apoi am apelat la 112 și am chemat ambulanța care a preluat-o și a dus-o la spital.

În zilele următoare, mi-a mulțumit că i-am salvat viața” , susține

agentul Marius Stoica.

Cei doi agenți nu se consideră eroi, ei afirmând la unison că doar și-au făcut datoria de polițist.

(Ionuț PREDA)

Sursa: http://estnews.ro/2018/12/04/doi-politisti-vasluieni-decorati-de-ministrul-mai-dupa-ce-au-salvat-oameni-de-la-sinucidere/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.