Fratele exorcistului de la Tanacu a devenit preot!

0

SLUJIRE…Fratele fostului preot Daniel Corogeanu, condamnat dupa ce o maicuta a murit in urma unui ritual de exorcizare, este noul paroh al comunităţii din Poiana lui Alexa, comuna Puşcaşi. Cătălin Corogeanu a fost hirotonit preot de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor. Fratele noului paroh nu a fost prezent la slujba de hirotinire. După ce a ieșit din închisoare, Daniel Corogeanu s-a retras la un schit, în munţi şi stă departe de ochii lumii.

Zi specială sâmbătă, la biserica din localitatea Poiana lui Alexa, unde Preasfinţitul Părinte Ignatie a slujit Sfânta Liturghie şi l-a hirotonit preot pe diaconul Cătălin Corogeanu. Acesta i-a fost elev Preasfinţitului Ignatie, la faculatea de Teologie din Alba Iulia, iar acum a ocupat postul după ce a susţinut un examen de capacitate. Din soborul slujitorilor au făcut parte şi părinţii consilieri eparhiali Vladimir Beregoi şi Bogdan Mucileanu, precum şi părintele protopop Adrian Chirvasă. Chemarea spre preoție și dorința de a fi slujitor al Domnului l-au determinat pe Cătălin Corogeanu să accepte un post de preot misionar. Acesta nu va primi salariu, comunitatea este una mică şi nu –i va aduce avantaje materiale. Oamenii din sat l-au primit cu braţele deschise pe noul duhovnic, dar se tem că acesta nu va sluji mult timp, tocmai pentru că nu va avea câştiguri financiare. Noul preot nu este interesat însă de bani şi spune că va sluji cu dăruire comunitatea din Poiana lui Alexe. “Voi implini tot ceea ce este spre binele si mantuirea credinciosilor incredintati mie spre pastorie. In toata viata mea ma voi calauzi dupa invataturile Sfintei Evanghelii, dupa Sfintii Apostoli si dupa sfintele canoane ale Bisericii Ortodoxe “, a spus preotul Cătălin Corogeanu în jurământul depus în faţa credincioşilor.

Fratele său, Daniel Corogeanu, cunoscut drept exorcistul de la Tanacu, nu a putut fi prezent la slujbă. Preotul a fost condamnat la închisoare iar din momentul în care și-a terminat de ispășit pedeapsa, s-a retras la un schit în munţi și refuză să mai apară în locuri publice.Cazul preotului de la Tanacu, care a exorcizat-o pe măicuța bolnava de schizofrenie și a legat-o pe o bucata de lemn, a făcut înconjurul lumii. Povestea a fost transpusă şi într-un film.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/fratele-exorcistului-de-la-tanacu-a-devenit-preot

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.