Vizitiu este acuzat ca a ucis cu intentie un sofer. Iata experizele care indica o executie

0

noiembrie 9, 2018

Mihai Vizitiu, un agent de poliţie din Vaslui este acuzat că a ucis un tânăr de 26 de ani în timpul unei misiuni. Incidentul s-a petrecut în luna martie dar abia azi, poliţistul a fost arestat preventiv. Experizele arată, susţin procurorii, că agentul a împuşcat victima voit şi nu din greşeală, aşa cum a susţinut el atunci.

Era 15 martie, când poliţistul Mihai Vizitiu a plecat în urmărirea unui şofer care conducea fără permis. Când l-a prins, l-a împuşcat în zona capului. Nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

Să-l ia, să facă puşcărie un an, doi, cinci. Dar aşa, mi l-o băgat în mormânt. A fost executat, ce să mai. Pierzi fraţi, părinţi dar pe copilul tău să-l bagi în mormânt, e foarte dureros, spune tatăl victimei.

Agentul a susţinut că arma s-a descărcat accidental şi a fost cercetat în libertate până astăzi, când expertizele au arătat că a fost o execuţie. Poliţistul ar fi a tras cu intenţie. Tânărul împuşcat avea un istoric mai lung în încălcarea regulilor de circulaţie. Coincidenţă sau nu, unchiul victimei a fost şeful Poliţiei Rutiere Vaslui. Şi a fost anchetat într-un dosar în care poliţistul acuzat acum că i-a ucis nepotul a fost unul dintre colaboratorii procurorilor.

În sala de judecată, poliţistul suspendat şi-a menţinut poziţia pe care a adoptat-o pe tot parcursul anchetei. I-a spus judecătorului că a apăsat pe trăgaci din greşeală şi nu a avut intenţia de a-l ucide pe tânărul de 26 de ani.

Sunt foarte multe situaţii când poliţistul, încercând să facă o manevră, uită că are pistolul în mână şi vrând să-şi folosească ambele mâini apar şi acest gen de incidente. Nu mai ştii dacă ai băgat cartuş pe ţeavă, ai alergat, te-ai împiedicat, şi toate regulile pe care le-ai învăţat la instruire dispar, explică expertul criminalist Dan Antonescu.

Ei fiind expuşi unor vulnerabilităţi în executarea atribuţii de serviciu, apar şi dezechilibre psihologice fireşti,. Atâta vreme cât psihologii sunt în subordinea inspectorilor şefi, de puţin ori colegii noştri au curajul de împărtăşi problemele prin care trec, detaliază Cosmin Andreica de la sindicatul Europol.

Sindicaliştii atrag atenţia asupra nevoii cruciale pe care angajaţii din MAI o au în ceea ce priveşte sprijinul unui psiholog. În urmă cu câteva zile, un poliţist din Piteşti şi-a împuşcat copilul de trei ani apoi s-a sinucis. Trecuse recent printr-un divorţ.

Sursa: http://stiriest.ro/2018/11/09/vizitiu-acuzat-ca-a-ucis-cu-intentie-un-sofer-iata-experizele-care-indica-o-executie/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.