Întalnire de lucru romano-moldoveana, la Husi

0

9 noiembrie 2018

Miercuri, 7 noiembrie, la Husi s-a desfasurat întalnirea de lucru bilaterala între delegatiile Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi si ale Directiilor Regionale Nord, Vest si Sud, din Republica Moldova.

Delegatia Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a fost condusa de seful institutiei, comisar sef de politie Victor Mariniuc, iar din partea Republicii Moldova au participat reprezentantii de frontiera ai Directiilor regionale Nord, Vest si Sud, comisar sef Marin Andronic, comisar principal Andrei Slivinschi, respectiv comisar principal Ion Focsa. Cele doua delegatii au analizat situatia operativa de la frontiera romano-moldoveana, au evaluat modalitatea de supraveghere a acesteia si au facut schimb de informari cu privire la combaterea activitatilor infractionale. De asemenea, s-a stabilit faptul ca schimbul de informatii dintre cele doua autoritati a contribuit în mod pozitiv la adaptarea dispozitivelor de supraveghere a frontierei în vederea coordonarii demersurilor la frontiera de stat pentru combaterea contrabandei cu tigari si migratiei ilegale. Reprezentantii celor doua structuri au concluzionat ca activitatile de cooperare au avut continuitate si s-au desfasurat conform cadrului normativ bilateral în vigoare, fiind mai frecvente în sectoarele de responsabilitate comune în care au fost înregistrate evenimente de frontiera.

Pentru trimestrul IV al anului 2018, cele doua parti au stabilit de comun acord continuarea activitatilor derulate în perioada precedenta, la nivel teritorial, respectiv informarea reciproca în timp operativ despre evenimentele înregistrate la frontiera comuna, cercetarea în comun, de fiecare data, a evenimentelor de frontiera înregistrate pe segmentul de frontiera verde, desfasurarea întalnirilor periodice la nivelul sefilor punctelor de trecere, precum si a întalnirilor de lucru la nivel de experti pe linia de analiza de risc.

Întalnirea s-a desfasurat într-o atmosfera de colaborare si întelegere, în spiritul întaririi încrederii reciproce la frontiera, delegatia R. Moldova aducand multumiri partii romane pentru modul în care s-au desfasurat lucrarile sedintei de lucru.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2018/11/intalnire-de-lucru-romano-moldoveana-la-husi.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.