Rochie eco, din frunze, creatã de un vasluian talentat

0

INEDIT… Marian Bulbuc are 21 ani si este unul dintre tinerii talentati ai Vasluiului. Tunde, coafeazã si creeazã rochii. Nu orice rochii, ci unele eco, din frunze, hârtie, bandã adezivã sau diferite materiale textile. Cea mai nouã creatie a sa este o rochie din frunze ruginii, în ton cu toamna de afarã. “În fiecare anotimp, eu si echipa mea obisnuim sã facem ceva diferit, dar în ton cu vremea de afarã. Acum, cã tot suntem în perioada toamnei, am zis sã venim cu o rochie ineditã, din frunze dintr-un material textil”, spune tânãrul.

Pentru realizarea acestei rochii, Marian a folosit în jur de 500 de frunze. “Le-am achizitionat de pe un site, iar apoi le-am pus pe o jupã astfel încât sã aibã un aspect plãcut. Jos, la bazã, am pus si câteva frunze verzi, pentru cã nu mi-am dorit sã duc toamna la extreme. Modelul este o veche prietenã si, totodatã, o clientã… I-am fãcut o coafurã lejerã, care sã se potriveascã în acest context…”, spune tânãrul.

Când nu coafeazã, Marian face genti si rochii eco

Pasiunea pentru rochiile eco a venit natural. Fiind de profesie hair stylist, de multe ori îi treceau prin minte cam ce model de rochie se potriveste coafurii fãcute de el. “Am început cu gentile hand made din hârtie, apoi pentru cã lucram ca hair stylist, trebuia sã adaptez fiecare coafurã, si mi-a venit ideea de a merge mai departe si de a crea nu doar genti din hârtie, ci si rochii din hârtie sau diverse materiale textile. Prima colectie am lansat-o la Casa de Culturã a Studentilor din Iasi, unde am primit reactii pozitive, care m-au încurajat sã merg mai departe. Asa se face cã acum, când am timp liber si nu sunt în salon, mã ocup sã creez genti si rochii. Pasiunea mea cea mai mare rãmâne însã sã tund si sã coafez. De la 16 ani fac asta si nu vreau sã mã abat de la drumul meu, pentru cã am muncit mult ca sã ajung unde sunt astãzi”, povesteste Marian.

Milano, capitala modei, îl asteaptã cu portile deschise: “Voi profesa ca hair stylist”

Marian s-a remarcat încã de pe când era elev la Liceul “Ion Mincu”, singur, într-o clasã de fete, la specializarea “Coafor stilist”. În urmã cu trei ani, tânãrul a obtinut o diplomã de merit la sectiunea Coafuri de ocazie a Concursului International Karpestet Kultura. “Îmi doresc sã pot ajuta toti tinerii ca mine, care au vointã si vise, care vor sã demontreze cã nu sunt acaparati doar de facebook si cluburi. Vreau sã progresez tot mai mult în tot ce înseamnã coafor, dar mã gândesc sã nu renunt nici la modã si îmi doresc sã îmi dezvolt cunostintelor si în design vestimentar”, declara presei în urmã cu trei ani. Marian nu se abate de la acest vis, dimpotrivã, îsi continuã drumul spre succes. În perioada urmãtoare va pleca în Italia, unde va lucra într-un salon, însã promite sã nu renunte la pasiunea sa pentru design vestimentar. “Sper va viitorul sã îmi rezerve ceva bun. Voi pleca în Italia, mai exact în Milano, unde voi profesa ca hair stylist. Am deja portile deschise, mã asteaptã cineva acolo. Pe viitor îmi doresc sã dau la Facultatea de Design Vestimentar. Dacã va fi totul bine si mã voi descurca în Italia, de ce nu, voi încerca acolo, dacã nu, mã voi întoarce acasã. Îmi pare rãu de ceea ce las aici, dar poate în afarã îmi va fi ceva mai bine…”, spune cu sperantã Marian.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/rochie-eco-din-frunze-creata-de-un-vasluian-talentat

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.