Lege nouã: înregistrãrile din trafic, probe concludente!

0

NOUTATE LEGISLATIVÃ …. Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, pune în dezbatere publicã o initiativã legislativã menitã sã îmbunãtãteascã siguranta rutierã a cetãtenilor. Initiativa permite politistilor sã dea amenzi pe baza înregistrãrilor video primite de la participantii din trafic.

Proiectul vine ca urmare a evolutiilor tehnologice, din ce în ce mai multi soferi folosind camere de bord, dar si a evolutiilor parcului auto, care a crescut enorm în ultimii ani, fãrã a fi urmat de dezvoltarea infrastructurii rutiere. Initiativa permite politistilor sã dea amenzi pe baza înregistrãrilor video primite de la participantii din trafic.

„Existã foarte multe contraventii înregistrate de mijloace alternative detinute de soferi, dar care nu pot fi folosite de politia rutierã din cauza unor lacune legislative. Proiectul doreste sã remedieze lipsurile legislative, sã ofere instrumentele legale politistilor si, poate cel mai important, sã sporeascã gradul de civism al cetãtenilor. România este acum statul din Uniunea Europeanã cu cel mai mare numãr de accidente la un milion de locuitori, orice îmbunãtãtire a sigurantei soferilor si pasagerilor fiind mai mult decât doritã” a declarat deputatul USR Mihai Botez.

Proiectul a fost discutat cu juristi si politisti, iar acesta a fost bine primit. România poate lua exemplu si de la alte state care au implementat un astfel de sistem. Un exemplu este cel al Marii Britanii, unde cetãtenii au un site web dedicat în care pot încãrca înregistrãrile video, care, dupã completarea unui formular online, ajunge direct la sectia de Politie din zona unde a fost semnalatã sãvârsirea contraventiei, iar Guvernul are posibilitatea de a se inspira din site-ul

, cel existent în Marea Britanie.

„Avem sansa sã contribuim la modificarea legislatiei si aducerea ei în vremurile în care trãim. Voi continua discutiile, atât cu parlamentari si reprezentanti ai institutiilor cu atributii în domeniu si voi face îmbunãtãtiri. Între timp, sunt deschis la orice propunere a cetãtenilor care vor sã se implice. Proiectul va rãmâne în dezbatere publicã douã sãptãmâni, dupã care va intra în circuitul parlamentar.” a completat Mihai Botez.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/lege-noua-inregistrarile-din-trafic-probe-concludente

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.