Comunicat de presă – Organizaţia Umanitară Concordia

0

2018-11-08 16:45:41

70 de tineri din medii dezavantajate beneficiază de cursurile Şcolii de Meserii CONCORDIA

70 de tineri din comunităţi dezavantajate, cu vârste între 18 si 24 de ani, beneficiază, prin proiectul “Şcoală pentru o meserie, şcoală pentru viaţă!”, de cursuri de pregătire în diferite meserii, cum ar fi cea de brutar, bucătar, ospătar, tâmplar şi lucrător în cultura plantelor. Cursurile sunt organizate până în august 2019, la Ploieşti, în cadrul Şcolii de Meserii CONCORDIA, aparţinând Organizaţiei Umanitare CONCORDIA. Proiectul este susţinut de Fundaţia Vodafone Romania cu o finanţare de aproximativ 200.000 de lei, prin programul “Fondul pentru Fapte Bune”, şi îşi propune să-i ajute pe tineri să se integreze din punct de vedere profesional şi social.

Finanţarea acordată asigură suportul logistic pentru desfăşurarea cursurilor şi costurile legate de resursele umane implicate în instruirea tinerilor: maiştri, instructori, profesori, asistenţi sociali.

Proiectul se adresează în principal tinerilor din judeţele Prahova, Tulcea, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Cluj, Vaslui, Dolj, Giurgiu şi Ialomiţa, fără a se limita la acestea. Cursanţilor le este asigurată cazarea, masa şi transportul pe durata desfăşurării proiectului. Ulterior, tinerii sunt sprijiniţi să-şi găsească un loc de muncă la una dintre firmele care au semnat acorduri de parteneriat cu Organizaţia Umanitară CONCORDIA. În prezent, organizaţia colaborează cu 8 companii din Bucureşti şi judeţul Prahova.

“Ne bucurăm să fim din nou alături de Organizaţia Umanitară CONCORDIA şi să sprijinim un proiect atât de util pentru tinerii vulnerabili din punct de vedere social. Este al doilea proiect pe care îl derulăm împreună, iar rezultatele colaborării anterioare ne fac să credem ca va fi un nou succes. Cu o pregătire profesională solidă, aceşti tineri au şanse mult mai bune să se integreze social şi să ducă o viaţă independentă din punct de vedere financiar,” a declarat Angela Găletă, Directorul Fundaţiei Vodafone Romania.

“Tinerii care părăsesc sistemul de protecţie specială după vârsta de 18 ani reprezintă o categorie puternic vulnerabilă, expusă riscului de excluziune socială. Lipsiţi de sprijinul familiei şi fără deprinderile pentru integrare socio – profesională, aceşti tineri se confruntă şi cu probleme legate de analfabetism funcţional şi retard educaţional, dizabilităţi, inechitate, lipsa competenţelor, inclusiv a cunoştiinţelor de bază de limbi străine şi a compeţentelor digitale. Proiectul răspunde nevoilor de integrare socială şi dezvoltare a abilităţilor de viaţă independentă ale acestor tineri”, spune Ramona Vasiloae Năstăsache, Coordonator Programe Educaţionale Şcoala de Meserii CONCORDIA.

Cursanţii participă, de asemenea, la ore de educaţie civică, matematică aplicată, engleză, cursuri IT, creativitate şi la seminarii practice de educaţie globală şi cetăţenie activă, care au rolul de a creşte nivelul de responsabilitate socială al tinerilor, implicarea în procesele sociale şi de luare a deciziilor, cunoaşterea subiectelor actuale legate de mediul înconjurător şi viaţă durabilă. Cursurile sunt formate în proporţie de 75% de pregătirea practică şi 25% de teorie.

Fundatia Vodafone Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone Romania a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga ţară, în domeniile sănătăţii, educaţiei şi serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.Fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.Fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/Fundatiavodafone.

CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală si non – profit, cu un istoric de 27 de ani în Romania, care are ca misiune susţinerea şi (re)integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, spre o viaţă independentă şi autonomă. Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.concordia.org.ro

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2018/11/08/comunicat-de-presa-organizatia-umanitara-concordia–207498

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.